Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rozványi Dávid boldogságboltjában minden korosztály jól érezheti magát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2022. július 30. 14:00
Rozványi Dávid boldogságboltjában minden korosztály jól érezheti magát
A Boldogságbolt című könyvet mutatták be a városi könyvtárban

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Rozványi Dávid Boldogságbolt című kötetét mutatták be július 29-én a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban. A helyszínen kiderült: a szerző történetein keresztül arra keresi a választ, hogy lehet-e boldog az ember, és hogy milyen úton találhatja meg a boldogságot.

A könyvbemutatót a Boróka Magyar–Székely Kulturális Közhasznú Egyesület szervezte, a programon Török Tünde előadóművész is közreműködött, aki a szerzővel közösen adta elő a történetek egy-egy részletét.

Bokor Ildikó, az egyesület elnöke lapunknak elmondta: több könyvbemutatót tartottak már, amelyek sorában ez az egyik legkülönlegesebb. Hozzátette: az író sorozata kilenc novellából állt össze, ezek kerültek végül egy kötetbe. 

Rozványi Dávid kérdésünkre kiemelte: minden alkalommal örömmel tér vissza Gyulára, egyik történetének helyszíne is a fürdőváros lett. 

– Gyulán csodálatos a szellemi közeg, ami az embert fogadja, annak egy nagyvárosban sem lehet a párját találni.

rozványi dávid

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Megtudtuk, az alaptörténet egy olyan helyet ír le, ahol az ember boldogságra találhat. Egy budai utcában található a Boldogságbolt, amelyet egy öreg örmény vezet, és ahová mindenki csak egyszer léphet be. Itt megvásárolható a boldogság, ám adni kell érte valamit. A szerelemért esetleg az anyagi biztonságot kéri a boltos, a hírnévért valami más fontos dolgot. 

– A történet tanulsága az, hogy a boldogságunk rajtunk múlik, a mi döntésünk, hogy meg akarjuk-e találni, ha pedig már megvan, akkor dolgozni kell érte, és meg kell fizetnünk az árát. Lassan tizenkét éve kering az interneten a mese, és nagy öröm a visszajelzéseket megkapni: elolvassák baráti társaságok, előadják színházak és apró gyerekek az iskolákban, ez mind nagyon jó érzés – emelte ki Rozványi Dávid.

A szerző kérdésünkre az is elárulta, ha ő a Boldogságboltban járna, azt kérné, hogy a gondolatai közkinccsé válhassanak, és minél többekhez eljussanak, ezért pedig szívesen odaadná a hírnevet és az anyagi sikert is. Hozzátette: történeteit minden korosztály számára ajánlja.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)