Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 280 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. július 30. 08:30
Országos határrendészeti összesítő: 280 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök július 29-én 18 óra és 06 óra közötti időszakban összesen 280 határsértőt tartóztattak fel és 207 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 4 esetben összesen 29 határsértőt tartóztattak fel Kelebia, Vaskút, Madaras és Hercegszántó közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 12 esetben összesen 183 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom, Zákányszék és Mórahalom közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 1 alkalommal, Jánossomorjánál 4 fő, míg Komárom-Esztergom megyében 1 esetben, Komárom  közigazgatási területén 12 fő határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, tunéziai, marokkói, török, indiai és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 12 órában Bács-Kiskun 1, Csongrád-Csanád megyében 11 esetben a rendőrök összesen 207 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Az elmúlt 12 órában tiltott határátlépés miatt 4 ember ellen indult eljárás, míg embercsempészés miatt 3 esetben.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)