Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mit érdemes meglátogatni 2022-ben?

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2022. július 26. 10:08
Mit érdemes meglátogatni 2022-ben?
Minden esztendőben akad minimum kettő olyan választás, ami egyébként milliókat tart lázban világszerte

Minden évnek megvan a maga sztár útvonala! Minden esztendőben akad minimum kettő olyan választás, ami egyébként milliókat tart lázban világszerte. Az más kérdés persze, hogy ez a tényező mennyire érdekes vagy mennyire érdemleges. De az biztos, hogy folyton akadnak olyan úti célok, amik a kedveltségi, keresettségi listák élén szerepelnek! Vajon melyik ez a két helyszín 2022-ben?

A fejlődésről kialakított kép teljesen újrarajzolható?

Igen, ha az úti cél Dubai! A https://www.esky.hu/repulojegy/0/0/ci/dxb/dubai oldalon minden lényeges információ adott a döntéshez. Viszont az már tényleg egyéni preferencia kérdése, hogy mi a leginkább meggyőző érv, ami a táj mellett szól. Mert az biztos, hogy ekkora távolságra csak úgy brahiból aligha ruccan ki az ember. Még akkor sem gyakori a mindenféle érvet nélkülöző elhatározás, ha amúgy a fél világ arról beszél, hogy Dubai mekkora szám.

Az biztos, hogy az a fokú építkezés, fejlődés, innovációs szemlélet, ami ott tapasztalható döbbenetes. Nem túlzás azt állítani, hogy aki mondjuk tavaly járt ezen a vidéken, idén már rá sem ismerne! Olyan technológiai megoldások látnak napvilágot, amik nem pusztán az építkezéseken kapnak teret és helyet. Például az időjárás megregulázása olyan cél, ami nekünk szinte elképzelhetetlennek, sőt egy az egyben megvalósíthatatlannak tűnik. Ott, azonban egy olyan prioritás mindez, ami lassan mindennél fontosabb. Így aztán olyan klímarendszerek, olyan öntöző megoldások jutnak főszerephez, hogy még az ötven fokban sem lehetetlen a zöldellő természetben gyönyörködni. Elég csak belegondolni abba, hogy ez a fajta üdeség tulajdonképpen a sivatag kellős közepén jön létre. Olyan, mint egy délibáb, mint egy képzeletbeli oázis, ami azonban nemcsak illúzió, hanem a megtapasztalható valóság.

Természetesen nem pusztán ezért annyira kedvelt ez a vidék. A turistákkal szemben tanúsított alázat, rajongás és körbeugrálás egy olyan jellegzetesség, ami európai szemmel akár furcsának is tűnhet. Pedig ez ott, abban a régióban alap. Hogy miért? Azért, mert az ott élők, illetve a munkáért bevándorlók pontosan tudják, hogy az ő boldogulásuk, a családjuk megélhetése a turistáktól függ és attól, hogy ők mennyire kedvesek, nyitottak és segítőkészek. Innentől fogva a nem egyszer mulatságosan túlzó udvariasság az az alap, amivel bárki nyugodtan számolhat.

Új üdvöskével gazdagodott az idei év?

Igen, bár nyilván az „új”, mint jelző azért kicsit túlzás. Hiszen Ciprus eddig is népszerű célpontnak számított, ellenben most a https://www.esky.hu/repulojegy/0/0/co/cy/ciprus oldal elérési számai alapján egyértelműen megmutatkozik, hogy mennyire sokat nőtt az érdeklődés az utóbbi egy esztendőben. Természetesen sokan nagyon időben elhatározták magukat a nyaralás mellett, így pláne olyan kedvező feltételeket zsebelhettek be, amikkel az itthoni árak már akkor sem versenyezhettek.

Viszont jelenleg ott tartunk, hogy a hazai drágasághoz képest egy sürgős indulás is olcsóbbnak mondható, arról a típusú élményről, ami pedig megélhető nem is beszélve, hiszen ez pótolhatatlan és utánozhatatlan. Ez az, amiért tényleg ildomos repülőre ülni, és messzi tájakat felfedezni. A lehetőség vitathatatlanul adott, amivel jól látható és regisztrálható formában sokan élnek.

S ez csak két példa a lehetőségek közül. Amik jóformán a végtelenbe nyúlnak. A kérdés tehát nem is feltétlenül az, hogy hova, mert itt rengeteg releváns felelet hozható felszínre, hanem sokkalta inkább az, hogy mikor? Erre pedig az a határozott válasz, hogy a mostnál nincsen tökéletesebb alkalom!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)