Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Dévity József Antalnét köszöntötték 95. születésnapján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2022. július 14. 16:30
Dévity József Antalnét köszöntötték 95. születésnapján
Kati néni szerint a hosszú élet titka az, hogy az ember soha ne hagyja abba a munkát

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Kilencvenötödik születésnapján köszöntötte Dévity József Antalnét július 14-én Görgényi Ernő polgármester, Csige Gábor jegyző és Kiss Szabolcs önkormányzati képviselő. Az ünnepeltnek virággal, emléklappal és tortával kedveskedtek.

Mint megtudtuk, Kati néni Gyulán született. Négy testvére volt, édesapja mezőgazdász volt, édesanyja szakácsnőként dolgozott.

Az ünnepelt a románvárosi iskolában tanult, majd miután a családja Budapestre költözött, kereskedelmi iskolába járt, azután egy áruházban helyezkedett el. Később visszaköltöztek Gyulára.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Kati néni 1948-ban kötött házasságot Dévity Józseffel, aki a gyulai Harisnyagyárban volt művezető. A házasságukból egy leánygyermek született, Dévity Katalin gyógyszerész, a Coronella Patika és Orvosi Központ alapítója. A család később egy unokával, majd egy dédunokával bővült.

Kati néni a Harisnyagyárban dolgozott, a Zrínyi téri szervezeti egység vezetője volt, 1982-ben ment nyugdíjba. Nagyon szeret sütni-főzni, a család a mindene.

Véleménye szerint a hosszú élet titka az, hogy az ember soha ne hagyja abba a munkát, dolgozzon, amennyit az állapota enged.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)