Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 486 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. július 02. 08:30
Országos határrendészeti összesítő: 486 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök július 1-jén 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 486 határsértőt tartóztattak fel és 109 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 15 esetben összesen 55 határsértőt tartóztattak fel Hóduna, Kelebia, Kunbaja, Mélykút, Katymár, Balotaszállás, Hercegszántó-Hóduna, Hercegszántó-Budzsak, Zsana, Mátételke, Homorúd és Kiskunmajsa közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 37 esetben összesen 388 határsértőt tartóztattak fel Szeged-Gyálarét, Ásotthalom, Mórahalom, Röszke, Szeged-Szőreg, Szeged-Gyálarét, Szatymaz, Domaszék, Ruzsa, Klárafalva és Szőreg közigazgatási területén.

Komárom-Esztergom megyében, Esztergomban 3, Pest megyében, Inárcs, Újhartyán és Törökbálint külterületén összesen 19,  Vas megyében, Pósfa és Sárvár külterületén összesen 19, Budapesten 2 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, marokkói, török, afgán, indiai, tunéziai, pakisztáni, bangladesi, szomáliai, líbiai, algériai, palesztin, iraki és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun 2, Csongrád-Csanád megyében 5 esetben a rendőrök összesen 109 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 3 fő ellen embercsempészés, egy fő ellen tiltott határátlépés és egy esetben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)