Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán nyílt meg Békés megye első BARF-üzlete, a BARF Tappancs

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2022. június 30. 18:00
Gyulán nyílt meg Békés megye első BARF-üzlete, a BARF Tappancs
Vásárolj egészségeset a kutyádnak és a macskádnak!

A kutyák és a macskák természetes táplálkozási formájához való visszatéréssel, a nyersetetéssel tehetünk a legtöbbet házi kedvenceink egészségéért – hangsúlyozta Czirok Sándor, Békés megye első BARF-üzletének vezetője. A BARF Tappancs három hete nyílt meg a gyulai piac mellett, a Honvéd utcában, az Idesüss Pékség helyén.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az üzletvezető elmondta, a BARF egy angol betűszó, amely a nyersetetést jelöli. Ennek lényege, hogy a kutyákat és a macskákat az emésztési rendszerüknek megfelelően etessük, vagyis azt adjuk nekik, amivel eredendően táplálkoznának.

– A tápok és a konzervek rengeteg mesterséges adalékanyagot, színezéket tartalmaznak, ráadásul tele vannak szénhidráttal, amire a kutyáknak és a macskáknak egyáltalán nincs szükségük, hiszen a szervezetük előállítja magának. Az állatok ezektől a kutya-macska eledelektől lelassulhatnak, meghízhatnak, és hajlamosabbak lesznek a betegségekre, emellett szénhidrátfüggőséget is okoz náluk – magyarázta a boltvezető, aki mintegy két éve eteti a BARF alapelvei alapján a kutyáját.

Mint megtudtuk, az USA-ból indult etetési forma külföldön már évtizedek óta divat, nálunk azonban még kevéssé ismert. A régióban legközelebb Szegeden van olyan bolt, amely kizárólag BARF-termékeket forgalmaz.

– Egy amerikai tenyésztőnek megbetegedtek a kutyái, az állatokat úgy gyógyította meg, hogy egy hirtelen ötlettől vezérelve visszatért a természetes táplálkozási formájukhoz – mesélt a nyersetetés elterjedésének kezdeteiről Czirok Sándor. Hozzátette, a BARF tudományosan megalapozott, nem csak egy hóbort.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az elmúlt évtizedekben végzett kutatásokból kiderült, hogy a kutyák és a farkasok génállománya között mindössze 0,3% különbség van, a fogazatuk és az emésztőrendszerük is megegyezik. A kutyák azért betegednek meg sokkal nagyobb arányban, mint a farkasok, mert „gyorskajával” etetjük őket – fejtette ki az üzletvezető.

Elmondta, a BARF-menük többféle húsból készülnek, és többféle kiszerelésben, fagyasztva kaphatók. Vannak komplett, a kutyák életkorához igazodó változatok is, amelyekben a csontos és a csont nélküli húsok, a belsőségek, valamint a gyümölcsök és a zöldségek is megtalálhatók. Mivel a macskáknak utóbbiakból kevesebbre van szükségük, számukra inkább a kizárólag húsból álló menüket ajánlják.

Czirok Sándor hangsúlyozta, a BARF-termékek adalékanyag-mentesek, és olyan, prémiumminőségű húsból készülnek, amelyet emberek is fogyaszthatnak. Hozzátette, a termékeket a készítők „sokkolva” fagyasztják, utána fagyasztóban tárolják, így tartósítják. Arról is beszámolt, hogy folyamatosan bővül az árukészletük, és a tervek szerint hamarosan saját termékekkel is piacra lépnek.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A BARF Tappancsban a fagyasztott menük mellett természetes alapanyagokból készült étrend-kiegészítők, fagyasztva szárított termékek, traningsnackek és jutalomfalatok is kaphatók, többek között kollagént, zöldkagylóport, spirulinát vásárolhatnak a gazdik kis kedvencüknek. Az üzletben emellett macskáknak és kutyáknak is árulnak kiváló minőségű, német gyártmányú játékokat, etető- és itatótálakat, sétáltatáshoz használható LED-lámpákat, lebomló biozacskókat. A kutyabarát boltban a környezetvédelemre is odafigyelnek: az üveges termékek csomagolását például visszaváltják.  

Az üzletvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy érdemes nyomon követni a Facebook-oldalukat, hiszen ott részletesen is bemutatják a náluk forgalmazott termékeket, és hamarosan játékot is hirdetnek.  

A BARF Tappancs jelenleg kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken 15 órától 17.30-ig, szombaton 9-től 12 óráig tart nyitva. A boltban kártyával is lehet fizetni.  

Gyula, Honvéd utca 8.
+36 20 82 30 828
www.barftappancs.hu
facebook.com/barftappancs

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)