Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Japán magyarországi nagykövete is ellátogatott a gyulai japán napra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. június 24. 17:15
Japán magyarországi nagykövete is ellátogatott a gyulai japán napra
A rendezvényen számos bemutató várta az érdeklődőket

Otaka Masato, Japán magyarországi nagykövete is köszöntötte a megjelenteket 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Japán titokzatos világába kalauzolta a résztvevőket a Keleti Kapcsolatokért Alapítvány rendezvénye június 24-én az Erkel Ferenc Művelődési Központban. Az érdeklődők a programon megismerhették a keleti kultúra és harcművészet több elemét, és apró ajándékokat is vásárolhattak. A helyszínen Gyula város legfontosabb termékei is bemutatkoztak.

Görgényi Ernő polgármester köszöntőjében kiemelte: más nemzetek kultúráinak megismeréséből rengeteget tanulhatunk, erre nyújtanak lehetőséget a hasonló programok.

Otaka Masato, Japán magyarországi nagykövete megnyitóbeszédében elmondta: nem első alkalommal jár a fürdővárosban. Hangsúlyozta: nagy örömére szolgál részt venni a hasonló rendezvényeken.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A nagykövet bemutatta a szervező egyesületet és alapítóikat, majd köszönetet mondott nekik, amiért harmadik alkalommal rendeztek japán napot Gyulán. Hozzátette: munkája során számos magyar emberrel találkozik, és lenyűgözőnek találja, hogy a helyiek mennyire jól ismerik Japánt és annak kultúráját.

A folytatásban Japán: Az ellentétek országa címmel Vihar Judit, a Magyar–Japán Baráti Társaság elnöke tartott előadást, majd japánkardvívás-bemutatóval folytatódott a program. A rendezvényen többek között japán tánccal és zenével, harcművészeti, kalligráfiai és gasztronómiai bemutatóval, valamint papírmakett-kiállítással várták az érdeklődőket.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)