Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 640 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. június 22. 08:30
Országos határrendészeti összesítő: 640 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök június 21-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 640 határsértőt tartóztattak fel és 204 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 18 esetben összesen 129 határsértőt tartóztattak fel Balatonszállás, Hercegszántó, Katymár és Kelebia külterületén, valamint Kelebia és Kiskunhalas belterületén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 42 esetben összesen 458 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Balástya, Domaszék, Kiszombor, Kübekháza, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Ruzsa, Szatymaz, Szeged, Szeged-Gyálarét közigazgatási területén.

A Győr-Moson-Sopron megyei Sopron és Hegyeshalom területén 2 esetben összesen 5, a Komárom-Esztergom megyei Tatabánya belterületén 1 esetben összesen 24 határsértőt tartóztattak fel.

A Pest megyei Gyálon 2, Szigetszentmiklóson 16 és Dabason 6 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, egyiptomi, indiai, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 11 esetben összesen 204 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 3 esetben 38 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 8 esetben 166 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 3, tiltott határátlépés miatt 2, közokirat-hamisítás miatt 2 ember ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)