Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több mint 120 lakástűz történt a megyében az elmúlt fél évben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2022. június 09. 15:00
Több mint 120 lakástűz történt a megyében az elmúlt fél évben
Négy esetben a tűz halálos áldozatot követelt

Százhuszonöt lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat az elmúlt fél évben Békés megyében, négy esetben a tűz halálos áldozatot követelt – hívta fel a figyelmet közleményében a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az év elején többek között Gyulán, a Szent István utcában csaptak fel a lángok: egy családi ház kazánháza és a ház mellett lévő tűzifa- és szerszámtárolója égett teljes terjedelmében, és a tűz az épület tetejének egy részére is átterjedt. A lángokat negyven perc alatt sikerült megfékezniük a hivatásos tűzoltóknak, akik oltás közben egy holttestre bukkantak – idézte fel közleményében a katasztrófavédelem.

Aláhúzták: gyakrabban történik tragédia egyedül élő, idős embereknél, és kockázati tényezőt jelent, ha egy ingatlan rossz műszaki állapotú, elhanyagolt.

A tapasztalat az mutatja, hogy azokban a lakásokban, ahol füstérzékelő volt felszerelve, nem alakult ki nagyobb tűz, nem történt tragédia – hívták fel a figyelmet, hozzátéve, hogy tűzoltó készüléket is érdemes beszerezni.

Hangsúlyozták: senki ne próbálja meg vízzel vagy habbal eloltani az elektromos tüzet az áramtalanítást megelőzően, és ne öntsön vizet égő olajra.

Azt javasolták, a tüzet csak akkor próbáljuk meg eloltani, ha azzal nem kockáztatjuk a saját testi épségünket. Ellenkező esetben azonnal meneküljünk ki az ingatlanból, szóljunk a szomszédoknak, és hívjuk a 112-es segélyhívószámot – tanácsolták.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)