Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kesztyűs Lajost köszöntötték 90. születésnapja alkalmából

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2022. június 08. 10:00
Kesztyűs Lajost köszöntötték 90. születésnapja alkalmából
Lajos bácsi arra tippel, a vörösbor lehet a hosszú élet titka

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Kesztyűs Lajost köszöntötte 90. születésnapja alkalmából Mittag Mónika önkormányzati képviselő, Görgényi Ernő polgármester és Csige Gábor jegyző június 7-én. Az ünnepeltnek tortát, emléklapot és virágot vittek. 

Lajos bácsi Sarkadon született, édesapja a Sarkadi Cukorgyárban dolgozott, édesanyja háztartásbeli volt. Hárman vannak testvérek, bátyja vegyészmérnök, Budapesten él, húga tanár, ő Gyulán lakik.

Az ünnepelt Debrecenben érettségizett, majd Szegeden járt egyetemre, ahol matematika–fizika szakos tanári diplomát szerzett. A gyulai szakmunkásképzőben tanított, innen ment nyugdíjba. Imádta a munkáját, szerette a gyerekeket, ma is szívesen találkozik volt diákjaival.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Lajos bácsi első házasságából egy lány született, általa három unokával és hét dédunokával bővült a család. Az ünnepelt második felesége, aki két éve hunyt el, gimnáziumi tanár volt, 45 évig éltek együtt.

Lajos bácsi elárulta: szabadidejében tévét néz, és sokat olvas, de kertészkedni is szeret. Életében fontos szerepet játszik a sport, tizenéves korától mintegy 30 éven át futballozott, szeretett pingpongozni, és kiváló lövő volt. Heti két-három alkalommal eljár úszni, reggel 6 órakor már kint van az uszodában.

Azt mondja, nagyon szívesen van emberek között, szereti a társaságot. Kérdésünkre elárulta: a hosszú élet titka az lehet, hogy napi két deci, saját készítésű vörösborral kezdi a napot.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)