Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megtartották a Szent Vince Borrend zászlósbor választó versenyét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2022. június 04. 13:00
Megtartották a Szent Vince Borrend zászlósbor választó versenyét
Az ítészek tizennyolc pincészet ötvennégy borát kóstolták meg

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A Szent Vince Borrend Békés Megyei Lovagi Széke tizenkilencedik alkalommal rendezett zászlósbor választó versenyt június 3-án. Az esemény fotózással indult, majd a tizenkilenc fős ítészcsapat megkezdte a borok kóstolását a Százéves Cukrászdában.

– Borrendünk megyei lovagi széke idén tizenkilencedik alkalommal tart zászlósbor választó versenyt, amelyet minden alkalommal ugyanitt rendezünk meg, a cukrászda udvarán – mondta lapunknak Lukács Sándor, a borrend nagymestere.

Hozzátette: a versenyt mindig júniusban tartják, az esemény lényege pedig az, hogy csongrádi borvidék borait a tagság ismerőseinek, rokonainak bemutassák és jobban megismertessék a nagyközönséggel.

Mint mondta, 2008 óta az országos borrégiók egyéb borai is nevezhetnek, határon innen és túlról is indulhatnak a megmérettetésen.

– Ebben az éven ötvennégy bort neveztek tizennyolc borász pincéjéből, bírálni pedig tizenkilencen fogunk. Alaposan ki van dolgozva bírálat szakmai oldala, egy húszpontos rendszerben szín, illat, íz, összbenyomás és egyéb fontos tényezők alapján értékelünk – folytatta.

Lukács Sándor hangsúlyozta: ahogy minden évben, idén is csak szőlőborok nevezhettek, a borlovagok fehér-, rozé- és vörösborokat kóstolnak.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)