Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Őrült versenyfutásban hullajtott pontokat a gyulai kézilabdacsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. május 15. 16:30
Őrült versenyfutásban hullajtott pontokat a gyulai kézilabdacsapat
CZ-Gyulasport NKft.–Bácsalmási PVSE 24-25 (12-12)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság soros fordulójában a CZ-Gyulasport NKft. együttese a Bácsalmási PVSE csapatát fogadta május 14-én. Zöldi-Tóth Katalin gárdája a bajnoki küzdelemsorozat utolsó hazai mérkőzésén nézett szembe ezüstérmes helyen álló riválisával.

nagyot csatázott riválisával a gyulai gárda

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

CZ-Gyulasport NKft.: Antal X., Lukács N. 1, Szabó K. 4, Vólent L. 5, Hős K. 1, Milyó A. 4(1), Csapó-Kovács H. 4. Csere: Madera-Domokos C., Juhász P., Fodor-Bottó R, Kovács A., Farkasinszki D. 2(1), Németh Cs., Kertes S., Nagy P., Papné-Lukoviczki B. 3 (1). Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.

A CZ-Gyulasport NKft. csapata az előző fordulóban a K. Szeged SE ellen gyűjtötte be tizennegyedik győzelmét, amellyel a tabella negyedik helyén áll, két pontra lemaradva a harmadik pozícióban álló riválisától. A fürdővárosi gárda a soros etapban a második helyen álló Bácsalmási PVSE együttesét látja vendégül. A két csapat az őszi szezonban is találkozott egymással, akkor a Bács-Kiskun megyei szurkolók örülhettek a győzelemért járó pontoknak. Mindkét gárda a győzelemért járó pontokért lépett pályára, így kiélezett párharcra számíthattak a szurkolók.

A mérkőzés megkezdése előtt a Gyulasport NKft. elbúcsúztatta az aktív játékos pályafutását a bajnokság végeztével befejező két játékosát, Csapó-Kovács Hajnalkát és Papné Lukoviczki Beátát. A tárgyjutalmakat a gyulai önkormányzat sporttanácsnoka, Kiss Tamásné és Kertes István, a Gyulasport NKft. ügyvezetője adta át. A búcsúzó játékosoktól a vezérszurkolók is elköszöntek.

csapó-kovács hajnalka és papné lukoviczki beáta elbúcsúzott a gyulai szurkolóktól

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A soros derbi nem mindennapi izgalmakkal kezdődött, hiszen a két rivális sorozatban hagyta ki helyzeteit, a találkozó első gólját is csak a negyedik percben sikerült megszerezni a vendégcsapatnak. A hazai gárda szinte azonnal kiegyenlítette a találkozó állását, majd megkezdődött a két rivális versenyfutása.

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, mindkét csapat a védelemre fektetett nagyobb hangsúlyt, amely meg is látszott a gólok kevés számán. A két csapat űzte, hajtotta ellenfelét, de egyik csapat sem tudott nagyobb előnyre szert tenni.

A döntetlennel végződött első félidő után, a második játékrész még izgalmasabb játékot hozott. Zöldi-Tóth Katalin együttese hamar előnyre tett szert, ám az ezüstéremre hajtó Bács-Kiskun megyei gárda hamar visszajött a mérkőzésbe. A két rivális a 45. percben még 18-18-as döntetlennel fordult a végjátékra, amelyet a vendégcsapat tudott hatékonyabban kihasználni.

– A vendégek az 54. perctől három perc alatt egy 4-0-ás szériával három góllal elhúztak, ezzel megpecsélték a hazaiak győzelembe vetett hitét. A gyulai együttes mindent megtett az egyenlítés érdekében, de így is csak megközelíteni tudta a bácsalmási vendégcsapatot – mondta el Máthé István.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A mérkőzés alakulása: 10. perc: 3-3, 20. perc: 9-7, 26. perc: 11-11, 30. perc: 12-12, 40. perc: 17-14, 45. perc: 18-18, 53. perc: 22-21, 57. perc: 22-25 és 60. perc: 24-25.

Nagyon sajnálom, hogy volt egy ötperces rövidzárlat a játékunkban. Egy mérkőzés van még hátra, szeretnénk sikerrel zárni a szezont! Köszönjük a szurkolást – értékelt Zöldi-Tóth Katalin.

A CZ-Gyulasport NKft. csapata a tabella negyedik helyéről érkezik a Deszki SC elleni utolsó bajnoki mérkőzésre.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)