Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Papp Lajosnét köszöntötték 90. születésnapján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2022. május 06. 09:39
Papp Lajosnét köszöntötték 90. születésnapján
Marika néni egész életét Gyulán töltötte

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte Papp Lajosnét május 5-én Görgényi Ernő polgármester, Alt Norbert önkormányzati képviselő és Csige Gábor jegyző. Az ünnepeltnek virággal, emléklappal és tortával kedveskedtek. 

Marika néni Gyulán született, édesapja és édesanyja gazdálkodott. Hárman voltak testvérek. 

Az ünnepelt református általános iskolába járt, majd polgáriba, és sokat segített szüleinek a gazdaságban. 1954-ben kötött házasságot Papp Lajossal, aki szintén mezőgazdasággal foglalkozott. Először a saját földjükön gazdálkodtak, bolgárkertészetük is volt, majd a kötelező téeszbe lépést követően a Köröstáj Termelőszövetkezetben. Emellett hajtatásos kertészettel foglalkoztak, fóliaházaik voltak. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Marika néni azt mesélte, férjével sok vendéget fogadtak, szerették a társaságot. Két lányuk született, majd négy unokával és négy dédunokával bővült a család.  

Az ünnepelt szerint hosszú életének titka talán az, hogy nem dohányzott soha, és igyekezett egészséges ételeket enni. Mindig maguk mellett tudták a szüleiket, a gyerekeiket, ez is jó érzéssel töltötte el. Az ünnepelt azt mondta: az unokák szeretete és tisztelete, kedvessége boldogsággal tölti el mindennapjait.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)