Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Felújítják a Scherer Ferenc utca egy szakaszát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. május 05. 13:30
Felújítják a Scherer Ferenc utca egy szakaszát
A Budai Nagy Antal utca és Apor Vilmos tér közötti rész újul meg

Felújítják a Scherer Ferenc utca Budai Nagy Antal utca és Apor Vilmos tér közötti szakaszát - közölte Görgényi Ernő polgármester, Kovács József országgyűlési képviselő és Mittag Mónika, a körzet önkormányzati képviselője május 5-én a helyszínen.

kovács józsefmittag mónika és görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Görgényi Ernő elmondta: a kormány tavaly azzal segítette a mikor-, kis- és középvállalkozásokat, hogy a helyi iparűzési adó vonatkozásában 50 százalékos kedvezményt kaptak, amely számukra jelentős segítség, de az önkormányzatnak bevételkiesés, hiszen ebből az adóbevételből finanszírozzák – többek között – az útfelújításokat is.

Kiemelte: a kormány kompenzálta az így kieső bevételeket, ebből az összegből pedig jelentős útfelújítási programot tudnak megvalósítani. Mint mondta, már nyolc helyszínen megvalósultak a munkálatok, a második szakaszban pedig következik négy, valamint a csapadékvizes pályázat keretében is felújítanak két utcát, illetve zajlik a Tiborc utca felújítása is.

A városvezető hangsúlyozta: az útfelújítási programok folyamatos, az önkormányzat rendszeresen nyújt be pályázatokat, amikor erre lehetőség van, többek között a Belügyminisztérium és Pénzügyminisztérium pályázataira is jelentkeznek, azokon rendszeresen nyernek is.

Hozzátette: a Scherer Ferenc utca felújításának pályázatáról szóló pozitív döntést április 14-én kapták meg, amely szerint 40 millió forint támogatásban részesülnek, ehhez az önkormányzat 14 millió forint önerőt biztosít.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A felújítás során 530 méter hosszúságban, átlagosan 6,8 méter szélességben újult meg az útburkolat. A felső kopóréteget lemarják, a szegélykövek süllyedéseit kijavítják, majd új, aszfalt kopóréteg kerül az úttestre, valamint kicserélnek 33 darab víznyelőaknát is.

Kovács József elmondta, hogy 2016 óta, ugyanennek a programnak a révén, több mint 192 millió forint támogatás nyert el a város, amelyből – hozzátéve az önerőt – tizenkét útszakasz újult meg a városban.

Mittag Mónika köszönetet mondott Kovács Józsefnek és Görgényi Ernőnek is a segítségért. Mint mondta, tavalyelőtt a Jókai utca egy részét aszfaltozták újra, majd a Scherer Ferenc utca Budai Nagy Antal utcától a németvárosi temetőig tartó szakasza újult meg, most pedig a Budai Nagy Antal utca és az Apor Vilmos tér közötti szakaszt újítják fel, mintegy összekötve a két szakaszt.

A munkálatokat szeretnék az idei évben megvalósítani, még hátra van a támogatói szerződés megkötése, amely után aktualizálják a terveket.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)