Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fővárosi győzelemmel léptek a második helyre az U16-os Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. április 27. 16:00
Fővárosi győzelemmel léptek a második helyre az U16-os Amazonok
Airnergy FC–Gyulai Amazonok 2-4 (1-2)

Az U16-os labdarúgó-bajnokság soros fordulójában a Gyulai Amazonok csapata az Airnergy FC együtteséhez utazott április 23-án. A fürdővárosi gárda egy újabb győzelemmel a bajnoki lista második helyére szeretett volna fellépni.

bajnoki címre hajtanak az u16-os amazonok

Fotó: Gyulai Amazonok

Gyulai Amazonok: Freiberger Stella, Kelemen Klarissza, Puskás Adél, Tóth Panna, Danics Boglárka (Baracsi Boglárka), Máté Nóra, Nagy Katalin, Sovány Dorina, Pribék Andrea, Mészáros Viktória és Kónya Andrea. Edző: Molnár Ágnes.

A gyulai gárda az előző fordulóban soroksári riválisát lépte át, amellyel a tabella harmadik helyére lépett fel. A csapat a folytatásban a budapesti Airnergy FC otthonába utazott, hogy begyűjtse a győzelemért járó pontokat. A két együttes az őszi szezonban is találkozott egymással, akkor 3-1-es fürdővárosi siker született.

A találkozó a gyulai gárda számára bírt nagy téttel, hiszen egy újabb sikerrel megelőzte volna a kecskeméti együttest a lista ezüstérmes helyén.

Molnár Ágnes elmondta, nehéz mérkőzésre számított, hiszen ellenfelükkel Gyulán is brusztolós, hajtós meccset játszottak.

A vezetést ugyan a hazaiak szerezték meg, ám a vendégcsapat még az első félidőben megfordította az állást, Máté Nóra remekül elvégzett büntetőjéből és Sovány Dorina pontos szabadrúgásából szerzett góljával. 1-2.

A térfélcserét követően is a gyulai együttes maradt lendületben, ám a következő találatra egészen az 58. percig kellett várni. Baracsi Boglárka lövése a kapusról Nagy Katalin elé pattant a mérkőzés 58. percében, aki higgadtan helyezte a játékszert a kapuba, kétgólosra növelve az előnyt. Sovány Dorina a találkozó utolsó percében értékesítette helyzetét, beállítva a 4-2-es fürdővárosi győzelmet.

– A játék összképe alapján megérdemelten hoztuk el a három pontot, de a hazai csapat ezen a napon sem adta könnyen magát, így kemény találkozón sikerült értékes győzelmet aratni. Az eredménynek köszönhetően feljöttünk a tabella második helyére, de még a bajnoki címről sem mondtunk le. Bízunk benne, hogy sikerül folytatni a győzelmi szériát – értékelt Molnár Ágnes.

A Gyulai Amazonok U16-os csapata győzelmével fellépett a tabella második helyére, három pontnyi lemaradással a listavezető mögött. A korosztályos gárda a következő fordulóban az Újpest FC ellen lép pályára.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)