Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az ezüstérmest is legyőzte a gyulai serdülőcsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. április 23. 16:00
Az ezüstérmest is legyőzte a gyulai serdülőcsapat
Mezőtúri AFC Syngenta–Gyulasport NKFT. 24-30 (11-18)

Az országos leány-serdülőbajnokságban szereplő Gyulasport NKft. együttese a Mezőtúri AFC Syngenta csapatához utazott április 21-én. Bányainé Szabó Renáta fiatal gárdája az éllovassal vívott csata után szerette volna kijavítani pontvesztését.

képünk egy előző mérkőzésen készült

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulasport NKft: Bartóki M., Németh Cs. (14/1), Tapasztó B. (4), Horváth R. (4/3), Erdődi R. (1), Szilágyi D. Miklya N. (5) Csere: Fabisz L., Baka E., Gyura A., Kallós Á. (1), Várkonyi L. és Balogh H. (1). Edző: Dr. Bányainé Szabó Renáta.

A gyulai együttes a tabella harmadik helyéről érkezett a találkozóra, a soros rivális pedig az ezüstérmes pozícióból várta ellenfelét. A két gárda az őszi szezonban is találkozott egymással, akkor hatgólos gyulai győzelem született. Bányainé Szabó Renáta csapata az előző fordulóban a listavezető otthonában szenvedett vereséget, így a fürdővárosi alakulat feltüzelve érkezett a derbire.

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője a mérkőzésről elmondta, a csapat a technikai elemek gyakorlása mellett elsősorban a mentális felkészülésre fektették a hangsúlyt.

A hazai gárda próbálta feltartóztatni a lendületből érkező vendégcsapatot, ám a gyulai támadások rendre góllal fejeződtek be, a kapuban pedig mindkét fürdővárosi kapus remekül helyt állt.

– A mezőnyben minden pályára lépő játékos nagyon odatette magát, tehermentesítve Németh Csengét, aki így ontotta a gólokat. Horváth Réka és Miklya Nóra vezényletével a védekezés is összeállt – ismertette Máthé István.

Az első játékrész végére tetemes előnyt kiharcoló vendégcsapat a második félidőben sem vett vissza lendületéből, a korosztályos gárda mindvégig többgólos távolságon tartotta riválisát.

A mérkőzés alakulása: 10. perc: 4-3, 16. perc: 5-8, 25. perc: 10-12, 36. perc: 13-21, 45. perc: 17-26, 55. perc: 21-29, 60. perc: 24-30.

A Gyulasport Nkft. csapat két mérkőzéssel kevesebbet játszva áll a tabella második helyén. A korosztályos együttes a következő fordulóban a Békési NKTE gárdáját látja vendégül április 27-én.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)