Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Utazó betörők ellen emeltek vádat Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. április 14. 09:30
Utazó betörők ellen emeltek vádat Gyulán
Az elkövetők tizenkét lakásba törtek be

Fotó: police.hu

A Gyulai Járási Ügyészség egy 51 éves budapesti és egy 38 éves sátoraljaújhelyi férfi ellen, akik lakásokat fosztottak ki országszerte álkulcsok felhasználásával vagy zártörés módszerével. Mindketten többszörösen büntetett előéletűek, különös és többszörös visszaesőnek minősülnek – derül ki a Békés Megyei Főügyészség csütörtöki közleményéből.

Mint írták, a terheltek a bűncselekmények elkövetési helyszínéül elsősorban többlakásos lakótömböket választottak, ahol feltűnés nélkül tudtak közlekedni, és olyan időpontokban követték el a bűncselekményeket, amikor a lakók közül kevesen vagy egyáltalán nem tartózkodtak a házban.

A bűncselekmények helyszínén az ingatlanok zárszerkezetét a budapesti férfi nyitotta ki, majd az ingatlanokba társa ment be, aki egy táskába pakolta a helyszínen talált értéktárgyakat, tipikusan arany ékszereket, órákat, parfümöket és készpénzt. Eközben a budapesti férfi kint maradt a folyosón, és ha jött valaki, a csengő megnyomásával jelezte. Az ellopott készpénzt a terheltek egymás között fele-fele arányban elosztották, az értéktárgyakat pedig ismeretlen személyeknek értékesítették.

A terheltek 2020 októberében decemberében 12 lakásba törtek be, többek között Gyulán, Esztergomban, Tatán, Székesfehérváron, Győrben, Miskolcon, Várpalotán, Budapesten, Debrecenben. Tatabányán egy autóalkatrész-üzletet törtek fel, innen több mint 200 ezer forint értékben loptak el motorolajokat. Volt olyan lakás, ahonnan 14 ezer forint értékben hoztak el értéktárgyakat, de olyan is, ahonnan 3 millió forint értékben; összesen több mint 12 millió forintot zsákmányoltak a betörésekkel.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság a terhelteket végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélje.

Fotó: police.hu

GYULAI HÍRLAP • 2022. április 14. 09:30
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)