Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több útszakasz is megújul Békés megyében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. március 23. 11:57
Több útszakasz is megújul Békés megyében
Jelenleg a Furta-Gyula és Gyula-Pitvaros-Makó összekötő utakon zajlanak munkálatok

cserkúti andrásmokán istvánkovács józsef és görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Több útszakasz is megújul a Közlekedésfejlesztés Békés megyében II. elnevezésű, 1,6 milliárd forint összértékű pályázatnak köszönhetően. A témáról március 23-án, a Fekete-Körös hídnál tartottak sajtótájékoztatót.

Cserkúti András, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója elmondta: a pályázat részeként a 4219-es jelű, Furta-Gyula összekötő út közel 2,6 kilométeren, a Gyula-Pitvaros-Makó összekötő út pedig 900 méteren újul meg, utóbbi csatlakozik a tavaly felújított szakaszhoz.

Kiemelte: mindkét szakasz esetében megkezdődtek a kivitelezési munkák, a munkaterületeket március 16-án adták a vállalkozóknak. Felhívta a figyelmet, hogy az érintett szakaszokon félpályás útlezárásra, illetve lámpás forgalomirányításra kell számítani.

Mint mondta, a két Körös-híd között a munkálatok várhatóan június végére, Gyula és Kétegyháza között pedig május végére készülhetnek el.

Hozzátette: az útfelújítási munkák ezzel nem érnek véget, mindkét szakasz rekonstrukcióját folytatni fogják, reményeik szerint még idén.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Kovács József országgyűlési képviselő hangsúlyozta: az M44-es út utolsó két szakasza belátható időn belül realizálódni fog, de ezeknek a szakaszoknak a felújítása is rendkívül fontos, hiszen egyrészt ezeken az utakon csatlakozhatunk a gyorsforgalmi útra, másrészt a környéken élő emberek nap mint nap használják azokat.

– A mostani útépítés egy évek óta tartó fejlesztési program legújabb eleme – fogalmazott Görgényi Ernő, Gyula város polgármester. Mint mondta, mióta Kovács József a térség országgyűlési képviselője, azóta felújításra került a Dobozi út, az Eleki út, az elkerülő út két jelentősebb szakasza, a Kétegyházi út egy része, valamint a Dénesmajori egy szakasza.

Aláhúzta: a vidékfejlesztés egyik legfontosabb eleme, hogy a kistelepülésekről jó utakon lehessen elérni azokat a városokat, ahol a legtöbb szolgáltató elérhető az emberek számára.

Mokán István, Sarkad polgármestere úgy fogalmazott, hogy útfejlesztések terén is történelmet írunk, hiszen ennyi és ilyen nagyságrendű felújítás az elmúlt évtizedeken nem volt a térségben.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)