Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szabó Sándornét köszöntötték 90. születésnapján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2022. február 01. 18:00
Szabó Sándornét köszöntötték 90. születésnapján
Erzsike néni szerint a hosszú élet titka az egészséges életmód

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Szabó Sándornét köszöntötte a gyulai városvezetés 90. születésnapján. A február első napján megtartott eseményen az ünnepelt virágot, tortát és emléklapot kapott vendégeitől. 

Mint megtudtuk, Erzsike néni Gyulaváriban született, 1932. január 2-án. Édesapja földműves, édesanyja háztartásbeli volt. Összesen nyolc testvére volt. Az ünnepelt azt mondja, nagy szegénységben éltek, de annál nagyobb szeretetben.

Az édesapjuk 1947-ben elhunyt, és mivel Erzsike néni volt a lányok közül a legidősebb, ő segített a háztartásban, valamint a kisebb gyermekek nevelésében. Rengeteget dolgozott a mezőgazdaságban, majd a gyulavári TSZ iroda társadalombiztosítási ügyintézője lett. 1987-ben innen ment nyugdíjba és azt mondja: szerette a munkáját, mert nagyon szeretett az emberekkel foglalkozni.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Férjével két lánygyermekük született, ma pedig már négy unoka és öt dédunoka teszi boldogabbá Erzsike néni hétköznapjait.

Fiatal korában, ha ideje engedte, nagyon szép terítőket horgolt, hímzett, pulóvereket, sálakat kötött. Amikor sorban megszülettek az unokák, sokat vigyázott rájuk, és azt mondja: a család, a gyerekek mindig nagy örömöt jelentettek számára. Ma már újságot olvas, televíziót néz, rádiót hallgat és beszélget a lakótársakkal, részt vesz a közös foglalkozásokon.

Erzsike néni szerint a hosszú élet titka az egészséges életmód, és amíg csak megteheti az ember dolgozzon és éljen a legnagyobb szeretetben.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)