Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fontos eszközzel bővült a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság gépparkja

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. január 26. 14:00
Fontos eszközzel bővült a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság gépparkja
Hasonló paraméterű gép évtizedek óta nem volt az igazgatóságnál

Fotó: Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság – Jobbágy Zoltán

Nagy gémkinyúlású lánctalpas kotrógéppel bővült a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság gépparkja. Ehhez hasonló paraméterű gép évtizedek óta nem volt az igazgatóságnál.

– Az Országos Vízügyi Főigazgatóság kezdeményezésére – az öntözésfejlesztés kapcsán – valósult meg egy ágazati gépbeszerzés a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóságnál – mondta el Lúczi Gergely műszaki igazgatóhelyettes.

Hozzátette: az igazgatóság működési területén szinte bármelyik csatorna fenntartását, kotrását el tudják az eszközzel végezni. 

Fotó: Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság – Jobbágy Zoltán

– Az új eszköz segítségével lehetőségünk nyílik saját kivitelezésben csatornakotrásokra, nádkaszálásra. A korábbi években ilyen jellegű munkát csak vállalkozó bevonásával tudtunk végeztetni – fejtette ki. 

A gép üzemelés-fenntartási és védekezési időszakban egyaránt fontos feladatokat lát majd el a vízfolyásgátló akadályok eltávolításával, a csatornák vízszállító képességének helyreállításával.

Fotó: Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság – Jobbágy Zoltán

Mint megtudtuk, a kotró szélesített lánctalpas járórésszel rendelkezik, amely segíti a terepi mozgást és a stabilitást. Teljes menetkész tömege 29,2 tonna. Az eszköz mellé kiegészítőként iszapoló kanál, mélyásó kanál is rendelkezésre áll. A hosszított gémszerkezetnek köszönhetően a gémkinyúlás meghaladja a 18 métert, ezzel a nagy szelvényű csatornák fenntartása is lehetségessé válik.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)