Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 243 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. január 05. 08:12
Országos határrendészeti összesítő: 243 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök január 4-én 243 határsértőt tartóztattak fel, és 238 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 11 esetben 54 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás, Bátmonostor, Hercegszántó, Homorúd, Kelebia, Kunjaba és Mélykút közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében 18 esetben 176 határsértőt állítottak meg Ásotthalom, Kübekháza, Mórahalom, Öttömös, Sándorfalva, Szatymaz, Szeged és Zákányszék közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében egy esetben négy határsértőt tartóztattak fel Kapuvár közigazgatási területén.

Komárom-Esztergom megyében egy esetben öt határsértőt állítottak meg Komárom közigazgatási területén.

Pest megyében egy esetben négy határsértőt tartóztattak fel Vác közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, iraki, marokkói, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 14 esetben összesen 238 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében két esetben 21 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 12 esetben 217 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt egy embert fogtak el Budapesten, míg embercsempészés miatt négy fővel szemben indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)