Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 304 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. január 04. 08:30
Országos határrendészeti összesítő: 304 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök január 3-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 304 határsértőt tartóztattak fel és 127 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 17 esetben összesen 107 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó, Öttömös, Mélykút, Balotaszállás, Bácsalmás, Bácsbokod, Katymár, Kelebia, Dunafalva, Homorúd, Hóduna és Bátamonostor közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 26 esetben összesen 187 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Zsombó, Újszeged, Mórahalom, Öttömös, Kübekháza, Szeged és Ásotthalom közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében Hegyeshalom belterületén 5, továbbá Komárom-Esztergom megyében Komárom külterületén 5 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, indiai, egyiptomi, török, tunéziai, palesztin és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 4 esetben Bács-Kiskun, 3 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 127 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)