Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 222 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. december 29. 08:05
Országos határrendészeti összesítő: 222 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök december 28-án 222 határsértőt tartóztattak fel, és 133 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök kilenc esetben összesen 48 határsértőt tartóztattak fel Katymár, Bátmonostor, Petőfiszállás, Hóduna, Csikéria, Sárhát és Homorúd közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 23 esetben összesen 174 határsértőt állítottak meg Kübekháza, Deszk, Koszombor, Ásotthalom, Ruzsa, Röszke, Kiszombor, Ferencszállás és Szeged-Szőreg közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, indiai, tunéziai, török, jemeni és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében egy, Csongrád-Csanád megyében hét esetben a rendőrök összesen 133 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában három esetben embercsempészés és egy alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)