Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az aranyéremre hajtanak az U16-os Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. november 02. 17:00
Az aranyéremre hajtanak az U16-os Amazonok
DVSC-DEAC–Gyulai Amazonok 0-15 (0-7)

Az U16-os labdarúgó-bajnokság halasztott fordulójában a Gyulai Amazonok csapata a DVSC-DEAC együtteséhez utazott október 31-én. A fürdővárosiak a dobogó ezüstérmes helyéről várták riválisukat.

az aranyérem a célja az u16-os együttesnek

Fotó: Gyulai Amazonok

Gyulai Amazonok: Freiberger Stella, Kelemen Klarissza (Puskás Adél), Tóth Panna, Árgyelán Petra, Máté Nóra (Danics Boglárka), Nagy Katalin, Sovány Dorina (Szelei Nóra), Pribék Andrea, Mészáros Viktória, Baracsi Boglárka és Kónya Andrea. Edző: Molnár Ágnes.

A fürdővárosi együttes győzelemmel a tarsolyában várta a derbit, az előző fordulóban kecskeméti riválisa legyőzésével lépett a dobogó második fokára. A debreceniek az éllovastól szenvedtek komoly vereséget, így a bajnoki tabella alsó harmadából várhatták a találkozót.

Molnár Ágnes elmondta, a gyulai csapat a mérkőzés elején tapogatózva, ám látványosan játszott. A vendégcsapat első találatára csupán a 12. percig kellett várni, Pribék Andrea gólja után pedig Sovány Dorina és Nagy Katalin növelte tovább a gyulai előnyt.

A hazai csapat nem tudott nagy ellenállást mutatni a kiváló napot kifogó gyulai gárdán, sorra alakították ki helyzeteiket a debreceni kapu előtt. A fürdővárosi együttes labdabirtoklásban és játékban is maximálisan ellenfele feje fölé nőtt. Az első félidőben hét gólig jutott a Molnár Ágnes vezette alakulat, Baracsi Boglárka duplázni tudott, emellett Pribék Andrea és Mészáros Viktória is szerzett gólt.

A második félidőben több olyan játékos is lehetőséget, kapott a vendégcsapatból, akik egyébként kevesebbet szoktak pályára lépni. A keret mozgatása azonban nem okozott nagy gondot a fürdővárosi együttes játékában, így 15 gólnál állt meg a gyulai henger.  A győztes együttesből Baracsi Boglárka öt gólig jutott, Pribék Andrea négyet szerzett, Nagy Katalin pedig mesterhármassal hálálta meg a bizalmat.

Gólszerzők: Baracsi Boglárka 5, Pribék Andrea 4, Nagy Katalin 3, Mészáros Viktória 2 és Sovány Dorina.

– A lányok teljes mértékben megmutatták ezen a mérkőzésen, mit is tudnak valójában. Egy lányt sem tudnék mondani, aki nem hozta ki magából a maximumot. Nagy élmény volt a csapatot kívülről irányítani és nézni, hiszen nem csak gólokban, hanem játékban is jóval előrébb tartunk akadémiai ellenfelünknél. Büszke vagyok a csapatra, a mérkőzésen bebizonyították nekem és legfőképp maguknak, hogy aranyérmet szeretnénk szerezni. Ezért pedig mindent meg fogunk tenni – értékelt Molnár Ágnes.

A Gyulai Amazonok U16-os csapata győzelmével megerősítette helyét a tabella második helyén. A korosztályos együttes a következő fordulóban a Szolnoki MÁV Utánpótlás FC együttesét várja a fürdővárosi arénában.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)