Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Akár az infúziót is beadják a beteg otthonában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • HÍREK • 2021. október 29. 17:00
Akár az infúziót is beadják a beteg otthonában
A nap 24 órájában a betegek rendelkezésére áll a Remény és Gondoskodás Otthonápolási Szolgálat

Az otthoni szakápolás keretében többek között infúzió beadása, katéterezés és műtét utáni sebkezelés igényelhető a Remény és Gondoskodás Otthonápolási Szolgálattól, amely idén kezdte meg működését a fővárosban, továbbá Békés, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Pest megyében.

A Magyar Pünkösdi Egyház Remény és Gondoskodás Intézményfenntartó Központja által alapított szolgálatnak Békésen, Kecskeméten, Budapesten, Szegeden és Pécsett működik koordinációs irodája. Az intézménytől várakozás nélkül igényelhető komplex otthoni szakápolás, betegfelügyelet, valamint gyógytorna- és fizioterápiás ellátás.

Gyulán Varga Hajnalka megyei szakmai vezetőtől, egyetemi okleveles szakápolótól kérhető információ és árajánlat. A szakember az otthoni szakápolás kapcsán elmondta: az illetékes kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve által kiadott engedély alapján többféle tevékenységet végezhetnek a betegek otthonában. Ezek közé tartozik a szondatáplálás, a gégekanül gondozása és használatának betanítása, a katéterezés, az infúzió beadása, valamint a műtéti sebek, felfekvések és lábszárfekélyek kezelése.

Ugyancsak a tevékenységi körükbe sorolható a balesetek és műtétek utáni mobilizálás, a gyógyászati segédeszközök, protézisek használatának betanítása, az inhalálás, az oxigénterápia és váladékleszívás, valamint a haldokló betegek ellátása.

A megyei szakmai vezető a betegfelügyelet kapcsán kifejtette: szolgáltatásuk határozott és határozatlan időre is kérhető, akár éjszakára vagy hétvégére is biztosítanak szociális gondozó-ápolót. Mint ismertette, az ellátási formába a felolvasástól kezdve a pelenkázáson át a beteg mozgatásáig sok minden beletartozik.

A szakember kiemelte: díjköteles szolgáltatásaik számos előnnyel járnak, az azokat igénybe vevőknek nem kell várakozniuk, elintézik helyettük a hivatalos papírokat, és a háziorvossal, kezelőorvossal is ők veszik fel a kapcsolatot. Aláhúzta: a betegek a saját otthonukban részesülhetnek szakszerű, személyre szabott magánegészségügyi ellátásban.

A részletekről megtudtuk, a megkeresés után a megyei szakmai vezetők állapotfelmérést végeznek az igénylőnél, majd szükség esetén felveszik a kapcsolatot a beteg orvosával. Az ő utasításai alapján biztosítanak szakápolást, gyógytornát vagy fizioterápiát a betegnek.

Varga Hajnalka hangsúlyozta: a náluk dolgozó szakemberek megfelelő végzettséggel és többéves szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Hozzátette, valamennyi munkatársukra szakmai felelősségbiztosítást kötöttek.  

A megyei szakmai vezető a 06-30/384-9782-es telefonszámon vagy a vargah@remenyhir.hu e-mail-címen érhető el.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)