Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 449 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. október 29. 08:30
Országos határrendészeti összesítő: 449 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök október 28-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 449 határsértőt tartóztattak fel és 154 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 20 esetben összesen 164 határsértőt tartóztattak fel Gara, Bácsbokod, Katymár, Hercegszántó-Hóduna, Bátaszék, Bácsalmás, Mátételke, Baja, Kelebia és Balotaszállás közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 28 esetben összesen 179 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Mórahalom, Kübekháza, Kiszombor, Ásotthalom, Újszeged, Makó, Öttömös, Ruzsa és Szeged közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében három esetben 35 határsértőt tartóztattak fel Győr és Nagyszentjános közigazgatási területén.

Pest megyében egy esetben 20 határsértőt tartóztattak fel Inárcs közigazgatási területén, Veszprém megyében két esetben 48 határsértőt tartóztattak fel Gic külterületén.

Tolna megyében egy esetben két határsértőt tartóztattak fel Bogyiszló közigazgatási területén, Somogy megyében egy esetben egy határsértőt tartóztattak fel Kadarkút külterületén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során marokkói, szír, líbiai, tunéziai, marokkói, szudáni, török, palesztin, afgán, és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 9 esetben összesen 154 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben: Bács-Kiskun megyében 6 esetben 82 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 3 esetben 72 főt. 

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 2 két embert fogtak el, egy esetben közokirat-hamisítás, hét esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)