Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 485 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. október 27. 08:30
Országos határrendészeti összesítő: 485 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök október 26-án a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 485 határsértőt tartóztattak fel és 219 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 20 esetben összesen 155 határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Csikéria, Bácsbokod, Vaskút, Bátmonostor, Érsekcsanád, Bácsborsód, Mélykút, Budzsák, Jászszentlászló, Kunbaja és Kelebia közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 41 esetben összesen 254 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged, Ruzsa, Ásotthalom, Kübekháza, Makó, Nagylak, Szatymaz, Klárafalva, Öttömös, Szeged-Gyálarét, Szeged-Szőreg és Deszk közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 2 esetben 59 határsértőt tartóztattak fel Nagyszentjános  közigazgatási területén.

Pest megyében egy esetben 9 határsértőt tartóztattak fel Inárcs közigazgatási területén.

A Tolna megyei Bogyiszlónál 7, míg Vas megyében, Szombathelyen 1 főt tartóztattak fel a rendőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, palesztin, marokkói, iraki, török, szomáliai és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 19 esetben összesen 219 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben: Bács-Kiskun megyében 168 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 51 főt. 

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 2 embert fogtak el, 9 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)