Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 284 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. október 26. 08:30
Országos határrendészeti összesítő: 284 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök október 25-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 284 határsértőt tartóztattak fel és 260 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 12 esetben összesen 56 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó-Hóduna, Tompa, Dávod, Nagybaracska, Bátmonostor, Vaskút, Kelebia, Lajosmizse, Bácsbokod, Katymár és Mélykút közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 36 esetben összesen 218 határsértőt tartóztattak fel Kübekháza, Ásotthalom, Röszke, Szeged-Szőreg, Mórahalom, Szeged, Szatymaz, Apátfalva, Mórahalom, Domaszék és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében, Mosonmagyaróváron 1, Balf külterületén 2 főt tartóztattak fel.

Vas megyében, Sárváron 3, Budapesten 4 személyt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, marokkói, tunéziai, líbiai, egyiptomi, iraki, indiai, szomáliai,  palesztin és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 25 esetben összesen 260 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben: Bács-Kiskun megyében 199 személyt, Csongrád-Csanád megyében 61 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 1 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, embercsempészés miatt 1, közokirat-hamisítás miatt 1 személlyel szemben indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)