Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gasztrotúrára várják az érdeklődőket a hétvégén

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. október 27. 15:11
Gasztrotúrára várják az érdeklődőket a hétvégén
Békéscsabán és Gyulán egyszerre zajlanak majd a programok

Képünk a tavalyi rendezvényen készült 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Október utolsó hétvégéjén Gasztrotúrára várja az érdeklődőket a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. és a Békéscsabai Turisztikai Egyesület. A térség gasztronómiai programkínálatát, valamint a programokat összekötő túrákat és transzfert a Gyula–Békéscsaba Térségi TDM-szövetség koordinálja és népszerűsíti.

A rendezvény október 29–31. között zajlik a két városban, 25 állomáson. Gyulán a Világóra és környéke tölti majd be a bázishelyszín szerepét.

Az esemény középpontjában két hungarikum, a gyulai kolbász és a gyulai pálinka áll, de a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület és a Körös Kosár termelői közösség jóvoltából a térség más, különleges helyi termékeinek megkóstolására is lehetőség nyílik. Emellett térzenével is várják a résztvevőket. 

Lábadi Esztertől, a Gyulai Turisztikai NKft. marketingmenedzserétől megtudtuk, Gyulán a csatlakozó helyszínek között szerepel a Gyulai Várfürdő, a vár és az Almásy-kastély, illetve utóbbi Stefánia-szárnya, melynek látványkonyháján meglepetésekkel várják a vendégeket.

Elmondta, a rendezvényhez három főzde is csatlakozott, ahol a látogatók betekinthetnek a színfalak mögé is. A Gyulai Pálinka Manufaktúra kóstolóházában díjnyertes pálinkát kóstolhatnak meg az érdeklődők, és a főzőmester közreműködésével pálinkatörténeti előadásokon vehetnek részt. A Viharsarok Sörfőzde kóstolóval egybekötött vezetett főzdetúrára hív, melyhez sörjáratot is biztosít, az Elixbeer pedig a gyulavári kastélyba várja a látogatókat.

Ezen a hétvégén a gyulai éttermekben is fókuszba kerül a kolbász és a pálinka. Az Élővíz-csatorna partján többek között street food ételeket lehet majd kóstolni. 

A vezetett túrák is gasztronómia színezetet kapnak majd. A Gyulát és Békéscsabát összekötő élmény-kerékpározás során a résztvevők azonos időpontban indulnak a tartózkodási helyük szerinti városból.

Békéscsaba a 25. kolbászfesztivál helyszíne is lesz. A csabai kolbászt népszerűsítő gasztrokulturális rendezvényen és a közeli jégpályán kívül további 14 békéscsabai állomás várja majd a vendégeket a megyeszékhelyen.

Az esemény részletes programja itt és itt olvasható.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)