Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 282 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. október 13. 08:30
Országos határrendészeti összesítő: 282 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök október 12-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 282 határsértőt tartóztattak fel és 221 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 18 esetben összesen 85 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó-Hóduna, Tataháza, Madaras, Mátételke, Bácsbokod, Vaskút, Homorúd, Kelebia és Bácsalmás közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 25 esetben összesen 89 határsértőt tartóztattak fel Kiszombor, Ásotthalom, Röszke, Mórahalom, Szeged, Kistelek, Kübekháza és Deszk közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében, Szakonyban 6, Sopron Brandmajorban 13, Jánossomorjánál 16, Győr külterületén 6, Hegyeshalomnál 7 és Nagycenk külterületén 20 főt tartóztattak fel.

Komárom megyében, Bábolna külterületén 9, Tata külterületén 1 személyt tartóztattak fel.

Tolna megyében, Bogyiszló külterületén 13, Pest megyében, Inárcs közelében 15, Budapesten 2 személyt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, pakisztáni, indiai, egyiptomi, szudáni, bangladesi, tunéziai, török, marokkói és haiti állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 16 esetben összesen 221 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben: Bács-Kiskun megyében 64 személyt, Csongrád-Csanád megyében 157 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 4 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, embercsempészés miatt 12, közokirat-hamisítás miatt 4 személlyel szemben indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)