Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Győzelemmel melegített a szezon meccsére a Sajben-csapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. október 11. 14:00
Győzelemmel melegített a szezon meccsére a Sajben-csapat
Szabadkígyósi SZSC–Clean-Way Gyulai Termál FC 1-2 (0-1)

A Megye I.-es bajnokság kilencedik fordulójában a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a Szabadkígyósi SZSC együtteséhez utazott október 9-én. Sajben Gábor fiatal gárdája egy kiélezett derbi után érkezett riválisához.

győztes lendületből várja az éllovast a gyulai gárda

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Clean-Way Gyulai Termál FC: Kajári, Nagy S., Oláh A., Trescsula, Kukla (Kovács), Repisky, Radics, Bozó (Nagy E.), Palik, Boros és Bánfi (Magyar). Csere: Oláh Z., Szász, Kocsis és Bíró. Vezetőedző: Sajben Gábor.

A gyulai gárda az előző fordulóban szarvasi ellenfelével csatázott nagyot, a parázs mérkőzés után egy négy mérkőzésből álló győzelmi sorozat szakadt meg. A szabadkígyósi együttes is vereséggel a tarsolyában várta a találkozót, a bajnokság alsó harmadában álló gárda a bajnoki címért versengő Okányi KSK ellen vesztett párharcot.

Sajben Gábor előzetesen elmondta, csapatával átbeszélték a múlt heti kisiklást, így tudták, min kell változtatniuk az eredményért.

– Nem számítottunk könnyű mérkőzésre. Tudtuk, hogy agresszív, lelkes csapat ellen fogunk játszani, akik több szoros eredményt értek el előrébb álló csapatok ellen is – tette hozzá a gyulai vezetőedző.

A fürdővárosi együttes komolyan is gondolta terveit, az egész mérkőzésen végig irányította a játékot. A Radics vezette támadósor sorra vezette támadásait a kígyósi kapura, ám egészen a félidő végig kellett várni a vezető gólra.

– Az egész mérkőzésen sokat birtokoltuk a labdát, az ellenfél csak elvétve jutott el a tizenhatosunkig. Végig támadtuk a mérkőzést, több szép támadást vezettünk és veszélyezettük a hazaiak kapuját. A 40. percig azonban nem sikerült kifogni a remek napot kifogó csabai nevelésű Jakab kapuson. Pohl és Nagy Gergely karmesterünk hiányában, Radics váratlannak mondható poszton szerepelve hálálta meg a bizalmat góljával és jó játékával – ismertette Sajben Gábor.

A második félidőben is hasonló volt a játék képe, de egy labdavesztés után egy előrevágott labdából a hazaiak gyors támadóját találta meg, aki váratlan gólt szerzett. 1-1.

A gyulai gárda cserékkel pörgette fel játékát, a sorozatban támadó gyulai gárda folyamatos nyomás alatt tartotta riválisát. A vendég helyzetek a 77. percben érettek góllá, Nagy Ede győztes találattal járult hozzá csapata sikeréhez. 1-2.

– A nagyon kellemetlen, időnként durván játszó kígyósi csapat alaposan megnehezítette a dolgunkat. Büszke vagyok a srácokra, mert így is teljesen megérdemelten nyertünk. A nem túl hevesen reklamáló csapatkapitány kiállításában talán igazuk lehetett a hazaiaknak, de abban semmiképp sem, hogy a játékvezető, ha következetesebben ténykedett volna, akkor akár háromszor ennyi sárga lappal megfékezhette volna a rengeteg durva szabálytalanságot. Fiatal játékosaim komolyabb sérülés nélkül megúszták a mérkőzést. Jövő szombaton komoly feladat vár a csapatomra, de bátran és motiváltan készülünk a listavezető Körösladány ellen. Egy jó játékkal elég nagy esélyünk lehet a győzelemre a bivalyerős kerettel rendelkező bajnokesélyes csapat ellen is – értékelt Sajben Gábor.

A Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a tabella negyedik helyén áll, a fiatal gárda a következő körben a listavezető Körösladányi KSK együttesét látja vendégül.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)