Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tizedik alkalommal rendezik meg a Hídi Sétát Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2021. október 06. 13:00
Tizedik alkalommal rendezik meg a Hídi Sétát Gyulán
Programajánló

MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA

Szeptember 30. és november 1. között öt gyulai kiállítóhely összesen 48 programelemet kínál a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében. A részletes programsort az érdeklődők megtalálják a gyulakult.hu oldalon, a kiállítóhelyeken, valamint azok online felületein. Október 6-án, szerdán 17 órától „A világ legnagyobb gyászmenete” címmel idézik fel a szabadságharc leverését követő gyulai eseményeket az Almásy-kastély parkjában. A részvétel díjtalan. Október 8-án, pénteken 17 órától Ének a kastélyban – Évszázadok remekei címmel Hajtmann Ildikó és Gál Csaba ad koncertet az Almásy-kastélyban. A részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Október 15-én, pénteken 17 órától A tudatos élet és a művészet kapcsolata címmel Szicsek Margit klinikai szakpszichológus tart előadást a Kohán Képtárban. A programon belépőjeggyel lehet részt venni.

VÁROSI KÖNYVTÁR

Október 4–9. között Őszi Könyvtári Hetet rendeznek a könyvtárban. A programok védettségi igazolvány és személyi igazolvány felmutatásával látogathatók. Október 8-án, pénteken 17 órától a Magyar Múzsa kulturális folyóirat szerkesztői, Katzler Hilda és Lengyel János beszélnek a lapról. Október 9-én, szombaton 11 órától a Japánkert Barátok Köre Egyesület tart bemutatót a könyvtár udvarán kialakított japánkertben. Október 11-én, hétfőn 18 órától  a törökzugi focipálya történetét feldolgozó kisfilmet, A grundot mutatják be a Simonyi olvasóteremben. Október 14-én, csütörtökön Összetartozunk címmel tart konferenciát a tízéves Boróka Magyar–székely Kulturális Egyesület a könyvtárban. 15 órakor Bokor Ildikó, az egyesület elnöke nyitja meg a földszinti előadóteremben rendezvényhez kapcsolódó tematikus kiállítást. 15.30-tól Rozványi Dávid író tart előadást, 16.30-tól Farkas Wellmann Éva József Attila-díjas költő Magaddá rendeződni című kötetét mutatják be a Simonyi olvasóteremben. A szakmai nap záróprogramját a Gyulai Várszínház kamaratermében tartják 19 órától. Október 15-én, pénteken 17 órától Bagyinszki Zoltán Szecesszió című albumát mutatják be a Simonyi olvasóteremben. A szerzővel Fodor György beszélget. Október 16-án, szombaton 18 órától Rasovszky Kristóf olimpiai ezüstérmes nyílt vízi úszó lesz a Kérdezz, felelek! című jótékonysági programsorozat vendége. A rendezvénynek a Simonyi olvasóterem ad otthont. Az est műsorvezetője Dombovári Vanda, házigazdája Veres Laura Európa-bajnoki ezüstérmes úszó, gyulai olimpikon lesz.

MŰVELŐDÉSI KÖZPONT

Október 7-én, csütörtökön 19 órától a Jazz de Lune című koncertre várja az érdeklődőket a Gyulai Várszínház. Október 8-án, pénteken Huszka Jenő és Martos Ferenc Lili bárónő című operettjét viszi színre a Pesti Művész Színház az Erkel Ferenc Művelődési Központ színháztermében. A 19 órakor kezdődő előadásra 4000 forintért lehet jegyet váltani. A József Dezső Alkotótábor Egyesület Nekem a Balaton című kiállítása október 12-ig látható a gyulai művelődési központban. Október 13-án, szerdán 19 órától Kőhalmi Zoltán Történjen bármi című dumaszínházas önálló előadására várják a műfaj kedvelőit. Jegyek kaphatók a dumaszinhaz.jegy.hu oldalon és a helyszínen 3990 forintos és 4390 forintos áron. Október 16-án, szombaton Bérczesi Róbert ad szólókoncertet a művelődési központ 2. emeletén. 

HÍDI SÉTA

Október 8-án, pénteken tartja a X. Hídi Séta – Összefogás az egészségért, séta a mellrák ellen című rendezvényét a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete. 14 órától előadásokat, egészségügyi szűréseket, zenés-táncos bemutatókat tartanak a helyszínen, és véradásra is várják az érdeklődőket. 17.45-kor séta indul a rózsaszínre festett belvárosi szökőkúthoz a Grácia mazsorettcsoport felvezetésével.

SZÜRETI FORGATAG

Október 9-én, szombaton 15 órától szüreti forgatagot tart a gyulai német nemzetiségi önkormányzat a Vigadó előtt. A résztvevőket többek között népi játékokkal, nemzetiségi ételek kóstolójával és zenével várják a helyszínen. A rendezvény ingyenesen látogatható.

TÁJVÍZHÁZ

Hurguly-Szabó György pirográfus tárlata október 31-ig látogatható a Tájvízház időszaki kiállítási termében. 

VIGADÓ

Október 7-én, csütörtökön 18 órától a SzkiTon TV-sek lesznek a Kérdezz, felelek! című jótékonysági programsorozat vendégei. A rendezvénynek a Vigadó ad otthont. Az est műsorvezetője Dombovári Vanda, házigazdája Veres Laura Európa-bajnoki ezüstérmes úszó, gyulai olimpikon lesz. 

KAMARATEREM

Október 14-én, csütörtökön 18.30-kor nyílik meg Nyisztor János (NEStor) képzőművész Textúrák nélkül című kiállítása a Gyulai Várszínház kamaratermében. Október 14-én, csütörtökön 19 órától Görgey Gábor Hol a stukker? című vígjátékát mutatják be a Boróka Magyar–székely Kulturális Egyesület és a gyulai Várszínház szervezésében. Október 15-én, pénteken 19 órától a Hasadék című filmet vetítik le, majd közönségtalálkozót tartanak Krasznahorkai Balázs rendezővel és Kovács Lajos színművésszel.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)