Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Félautomata defibrillátort kaptak a gyulaváriak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. szeptember 29. 18:15
Félautomata defibrillátort kaptak a gyulaváriak
Az eszközzel bárki életet menthet

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Félautomata defibrillátorral és az ügyeleti autó új megkülönböztető jelzésével ajándékozta meg a gyulavári lakosokat az Egészséges Városért Közalapítvány, a gyulai önkormányzat és a gyulavári részönkormányzat; az eszközöket szeptember 29-én adták át a gyulavári kastélyban. 

Abdulrahman Abdulrab Mohamed, az alapítvány elnöke lapunknak elmondta: a defibrillátort a helyi idősek otthonában helyezik el.

– Az eszköz mindenki számára elérhető, nem igényel szakembereket, így bárki életet menthet a segítségével – hangsúlyozta. Hozzátette: a helyszínen alapszintű újraélesztési bemutatót is tartottak az érdeklődőknek. 

A defibrillátor mellett egy hang- és fényjelzést is vásároltak az ügyeleti autóba, ezt Ködmön Zsoltnak, a Gyulai Egészségügyi Alapellátási Intézmény vezetőjének adták át.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Az átadón Kovács József országgyűlési képviselő kiemelte: mindkét eszköz elengedhetetlenül fontos.

Görgényi Ernő polgármester kifejtette: a gyulai önkormányzat elkötelezett a helyi egészségügy fejlesztésében. Hozzátette, az adományozó alapítványt is ezért hozták létre, hogy szakmai grémiumként támogassa a város munkáját.

A városvezető emlékeztetett: az elmúlt években több defibrillátort is vásároltak, a Laktanya utcai rendelőben is található egy. 

Szabó Károly, a városrész önkormányzati képviselője elmondta: évek óta tervezték a beszerzést, de forráshiány miatt eddig nem volt rá lehetőségük. Mint megtudtuk, a támogatók a két eszközre mintegy 1,2 millió forintot költöttek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)