Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán rendezik meg a tizedik Országos Baleset-helyszínelő Versenyt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. szeptember 28. 18:00
Gyulán rendezik meg a tizedik Országos Baleset-helyszínelő Versenyt
Tizenkilenc csapat mérkőzik meg egymással

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulán rendezik meg a tizedik Országos Baleset-helyszínelő Versenyt, az esemény megnyitójára szeptember 28-án, kedden került sor a Hunguest Hotel Erkelben.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság által szervezett eseményen elsőként Görgényi Ernő polgármester köszöntötte a megjelenteket. A városvezető örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy az eseménynek újra a fürdőváros adhat otthont. A helyi baleseti statisztikákról elmondta: Gyula kiemelkedően biztonságos város, ám a kerékpáros-balesetek száma magasabb az országos átlagnál. Leginkább az elsőbbségadás kötelezettségének elmulasztása miatt történnek balesetek.

A folytatásban Varga-Koritár Attila rendőr ezredes és Kuczik János rendőr vezérőrnagy köszöntötte a versenyzőket. Utóbbi a helyszínelőket is érintő, országos fejlesztési terveket összegezte. A jelenlévők megtudhatták: a döntéshozók arra törekszenek, hogy egy baleseti helyszínelő se járjon öt évesnél idősebb autóval, valamint hamarosan a drónokat is bevethetnek majd a helyszínelések során.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A gyakorlati versenyeket szeptember 29-én, szerdán tartják a békéscsabai repülőtér területén. Mint megtudtuk, a versenyen összesen 18 megye és a Budapesti Rendőr-főkapitányság két-két csapata mérheti össze tudását. Az összetett feladatok között szerepel egy-egy beállított baleseti helyszín pontos dokumentálása, KRESZ- és szakmai tesztlapok kitöltése. Emellett elsősegélynyújtó versenyszámokba is összemérik tudásukat az indulók.

Az eredményhirdetés szeptember 30-án, csütörtökön lesz az Hunguest Hotel Erkelben.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)