Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Zajlanak az erdőtelepítési munkálatok a város déli külterületi részein

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. szeptember 28. 10:00
Zajlanak az erdőtelepítési munkálatok a város déli külterületi részein
Az önkormányzat egy újabb területre pályázatot nyújtott be

Forrás: facebook.com/gorgenyierno

Három helyszínen is zajlanak a Gyula körüli zöld gyűrű kialakításához szükséges erdőtelepítési munkálatok a város déli külterületi részein – közölte Görgényi Ernő polgármester hivatalos Facebook-oldalán.

Mint írta, az első helyszín az egykori szennyvíztelep 3,53 hektáros területe, ahol a Déli Ipari Park fejlesztése során kivont erdőterületet pótolják. Hamarosan kezdődik a tereprendezés, a makkot még idén ősszel elvetik, valamint kerítést építenek a vadkár megelőzésére.

A második, Kálvária mögött található 10,63 hektáros terület két részre bontható, az egyiken már befejezték a munkálatokat, a másikon önerőből telepítenek erdőt. Az ősz folyamán elvégezik a sorközápolást, megépítik a kerítést, majd jövőre következik az elegyfás pótlás.

Forrás: facebook.com/gorgenyierno

A harmadik terület 9,84 hektáros, ahová tölgyerdőt telepítenek, őshonos elegyfajokkal vegyítve. A munkálatokat pályázati forrásból finanszírozzák, a több mint 50 millió forintos támogatást az Európai Mezőgazdaság Vidékfejlesztési Alap biztosítja, amelyet részletekben, évente fizetnek ki. Az ősz során talaj-előkészítő tárcsázást végeznek, elvetik a makkot, és kijavítják a kerítést, ahol szükséges.

Görgényi Ernő hozzátette: a felsoroltakon kívül egy újabb – a második helyszín által körülölelt –, 2,77 hektáros területre is pályázatot adtak be, jelenleg az elbírálásra várnak. Amennyiben megkapják a támogatást, akkor jövőre itt is elkezdik az erdősítést.

Forrás: facebook.com/gorgenyierno

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)