Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kiütéses győzelmével már a dobogót ostromolja a Sajben-csapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. szeptember 28. 17:00
Kiütéses győzelmével már a dobogót ostromolja a Sajben-csapat
OMTK-ULE– Clean-Way Gyulai Termál FC 0-7 (0-3)

KA Megye I.-es labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában a Clean-Way Gyulai Termál FC az OMTK-ULE együtteséhez utazott szeptember 25-én. A fürdővárosi gárda a közvetlen riválisánál vendégeskedett.

nagy gergely (labdával) felhúzta góllövő cipőjét

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Clean-Way Gyulai Termál: Oláh Z., Nagy S., Oláh A. (Bíró), Kukla Zs., Nagy G. (Nagy E.), Pohl, Boros, Palik (Kovács), Trescsula, Bánfi (Kocsis) és Repisky (Bozó). Csere: Zsilák és Szász. Vezetőedző: Sajben Gábor.

A gyulaiak kiváló formában várták a bajnokság folytatását. A Sajben Gábor vezette gárda a sarkadi, a csabacsűdi és a nagyszénási ellenfelét is két vállra fektette. A Nagy Gergely mozgatta alakulat elismerésre méltó góltermést hozott össze, a csapat 15 szerzett góllal várta a soros fordulót.

Az orosházi együttes a tabella ötödik helyéről várta ellenfelét, ám utolsó mérkőzésén döntetlent ért el riválisával szemben, így nem tudta megszerezni a győzelemért járó pontokat.

A vendégcsapat már a 18. percben megszerezte a vezetést Boros találatával, ám a „varázslatra” két percet még kellet várni a szurkolóknak. Nagy Gergely csapatkapitány a 21. percben kezdte meg gólparádéját, majd a 41. és a 64. percben is betalált az orosházi hálóba.

– Nehéz mérkőzésre számítottunk a jó erőkből álló, több rutinos, jó játékossal felálló orosházi csapat ellen, köztük a tavalyi gólkirály Miszlai, valamint Gedó játékát kiemelve. Nagyon jó felfogásban kezdtük a mérkőzést, próbáltuk a labdát sokat birtokolva a saját játékunkat ráerőltetni a hazai csapatra. Az orosháziak agresszívan, jól zárták le a pálya közepét, de a gyors szélsőinkkel nem igazán boldogultak. Felívelt labdákra rendezkedtek be, csak néhány szöglet vagy nagy bedobás okozott gondot az első félidőben. Miszlai semlegesítését Paliknak sikerült megoldania, Gedó Lóránt sem tudott a megszokott módon szervezni a gyorsan mozgó középpályásaim ellen. Boros egyéni villanása és Nagy Gergely két szabadrúgás gólja után mentünk a szünetre – ismertette Sajben Gábor.

A folytatásban is folytatódott a gyulai gárda hegemóniája, Boros, Nagy Ede és Nagy Sándor tovább növelte a fürdővárosiak előnyét.

– Ugyan teljes mértékben uraltuk a játékot, de felhívtam a játékosaim figyelmét a fegyelmezettségre, hogy ne aludjunk bele a meccsbe. Az előző hetekhez képest a második félidő elejét nem kezdtük jól. Az orosházi csapat továbbra is hosszú indításokkal és keresztlabdákkal próbálkozott, de inkább a nagy bedobások és szögletek jelentettek veszélyt a kapunkra. Oláh Zalánnak már 1-2 nagyobb védése is volt. Ezután a hazai csapat tizenegyeshez jutott, amit a kapusom kivédett, így egyértelműsítve, hogy melyik csapat van jobb passzban. A bravúrral már biztos volt, hogy nem lehet gondunk a mérkőzés hátralevő részében. Újra felébredve szebbnél szebb támadásokat vezettünk, ekkor már Bozó volt a karmester középen. A kiállításig gyönyörű akciókat vezettünk, száguldottak előre a játékosaim és hátul is magabiztosak voltunk. A kiállítás végleg megpecsételte a hazaiak sorsát. Csapatomból nagyon nehéz lenne bárkit is kiemelni külön. Mindenki kiválóan teljesített, külön öröm számomra, hogy a 17 éves Bíró Bence és 16 éves Kocsis Bence is lehetőséget kapott, amellett, hogy a másik három fiatal cserejátékosom Nagy, Bozó és Kovács is jól szállt be a mérkőzésbe. Az eredmény talán túlzott és többen felkapják rá a fejüket, de az elmúlt heti játékunkat és a csapatomat végig nézve az edzéseken, nem meglepő számunkra a jó teljesítmény – értékelt a gyulai vezetőedző.

A Clean-Way Gyulai Termál FC csapata győzelmével fellépett a tabella negyedik helyére, csupán egyetlen pontnyi távolságra a bajnokság dobogós helyétől. A fürdővárosi együttes a következő körben a komoly hullámvölgyben lévő Szarvasi FC 1905 gárdáját fogadja az Id. Christián László Városi Sporttelepen.

– Készülünk a következő megmérettetésre a magasabban rangsorolt Szarvas ellen, akik ugyan gondokkal küzdenek a bajnokság kezdete óta, de kimagasló képességű játékosaik vannak. Lassan azt is elérjük, hogy számolni kell velünk. Persze tudjuk, hogy ez egy teljesen új mérkőzése lesz. Szeretnénk folytatni a közönségszórakoztató, fegyelmezett, jó játékunkat és újabb mérkőzéssel bizonyítanánk be, hogy rengeteg van ebben a fiatal csapatban – zárta.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)