Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hamarosan kezdődik a Gyulai Közüzemi NKft. lomtalanítási akciója

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. szeptember 21. 18:00
Hamarosan kezdődik a Gyulai Közüzemi NKft. lomtalanítási akciója
A házaktól szeptember 29-től október 27-ig szállítják el a lomot

Házhoz menő lomtalanítást szervez a fürdővárosban a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft., a kirakott lomot szeptember 29-től október 27-ig a megjelölt napokon, 8 órától 12 óráig viszik el a házaktól. A településrészek a következő időpontokban kerülnek sorra.

Szeptember 29. – Dénesmajor, Gyulavári, Újvári

Október 6. – Galbácskert, Krinolinkert, Kastélykert, Magyarváros, Kisváros

Október 13. – Máriafalva, Szentpálfalva, Ajtósfalva, Városerdő, Szentbenedek

Október 20. – Törökzug, Németváros, Újgyula

Október 27. – Nagyrománváros, Újváros

A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. oldalán az aktuális utcalista is megtekinthető.

A lomtalanítás során elszállításra kerülnek a háztartásokban keletkezett és feleslegessé vált nagydarabos hulladékok, melyek nem férnek bele a hulladékgyűjtő edénybe, így pl. bútorok, edények, szőnyegek, vagy játékok.

A cég azt kéri a partnereitől, hogy a lomtalanítás során elszállítandó hulladékokat a meghirdetett időpontra készítse elő szállításra olyan helyen, hogy az a szállítójárművel megközelíthető legyen. A nagyobb méretű tárgyakat maximum 1,0 x 1,0 x 0,8 m méretűre szíveskedjen összedarabolni, hogy a kukás kocsi beöntő nyílásán beférjen.

Azok, akiknek a házhoz menő lomtalanítás lakóhelyükre meghirdetett időpontja nem megfelelő, kérhetik a házhoz menő lomtalanítás más időpontban történő elvégzését, a lomtalanítási akció ideje alatt, Ügyfélszolgálati Irodánkban időpont egyeztetéssel.

Az alábbi hulladékok nem tartoznak a lomtalanítás körébe:

Vegyes háztartási hulladék (a rendszeres hulladékszállítás során elvisszük)

  • Papír-, műanyag-, italos karton-, alumínium italos doboz és üveghulladék (elhelyezhető a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken)
  • Építési törmelék (elhelyezhető a Hulladékátrakó állomás melletti Inert hulladékkezelő telepen)
  • Biohulladék (elhelyezhető a Komposztálótelepen)
  • Veszélyes hulladék, elektronikai hulladék (elhelyezhető a Hulladékátrakó állomás melletti hulladékudvaron)
  • Gumiabroncs (elhelyezhető a Hulladékátrakó állomás melletti hulladékudvaron)
  • Sütőolaj, sütőzsiradék (átadható az alábbiak szerint)

Kérik, hogy fenti felsorolásban szereplő hulladékokat ne készítse ki lomtalanításra, mert azokat Társaságunk nem szállítja el. Köszönjük megértését!

A sütőolaj, a sütőzsiradék begyűjtését a BIOFILTER Zrt. munkatársai, október 23-án, szombaton 9 és 13 óra között az alábbi gyűjtőpontokon végzik: Nagypiac parkoló (Október 6. tér), Kispiac parkoló (Törökzug - szolgáltató sor), Paradicsomi városrész-Rulikowski u. eleje, ABC melletti parkoló.

A cég javasolja, hogy a sütőolajat és a sütőzsiradékokat (a zsírt még folyós állapotban) öntse műanyag tárolóedénybe (pl.: pet palack), azt zárja le és a következő lomtalanításig így tárolja.

A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. tájékoztatja szerződéses partnereit,, hogy az ingatlanokon keletkezett lomhulladékot a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. a házhoz menő lomtalanítási akciótól függetlenül, az akció ideje alatt is a Hulladékátrakó állomásán (Kígyósi út), illetve az ezt követő időszakban az év minden napján, nyitva tartási idő alatt térítésmentesen átveszi. Partnereink a lomhulladékot frakciókra bontva (különösen: elektronikai hulladékok és elektromos berendezések, fa tartalmú bútorok és tárgyak, műanyagból készült bútorok és tárgyak, textil, fém hulladékok) helyezhetik el.

A Hulladékátrakó állomás (Kígyósi út) és a Komposztálótelep (Eleki út) nyitva tartása a Társaságunk honlapján (www.gyulaikozuzem.hu) a „Nyitvatartások” menüpontban megtalálható.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)