Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 437 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. szeptember 18. 08:08
Országos határrendészeti összesítő: 437 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök szeptember 17-én összesen 437 határsértőt tartóztattak fel és 105 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 43 esetben összesen 258 határsértőt tartóztattak fel Kecskemét, Újmohács, Bácsborsód, Dunafalva, Bácsalmás, Tompa, Borota, Mátételke, Kisszállás, Dunavecse, Homorúd, Apostag, Gara, Madaras, Bátmonostor, Kunbaja, Balotaszállás, Baja, Hercegszántó, Csikéria, Katymár és Bácsbokod közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 35 esetben, összesen 172 határsértőt tartóztattak fel Szőreg, Makó, Földeák, Szeged, Öttömös, Röszke, Mórahalom, Kübekháza, Kiszombor és Ásotthalom közigazgatási területén.

Győr- Moson- Sopron megyében a rendőrök 1 esetben összesen 3 határsértőt tartóztattak fel Sopron közigazgatási területén.

Pest megyében, az M5-os autópályán 3 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, pakisztáni, palesztin, marokkói, eritreai, tunéziai, kameruni, török, indiai, egyiptomi, iráni, líbiai, bangladesi és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 6 esetben Bács-Kiskun, és 5 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 105 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 4 fő ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)