Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Alaposan kinyitotta a gólcsapot a Sajben-csapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. szeptember 06. 15:00
Alaposan kinyitotta a gólcsapot a Sajben-csapat
Clean-Way Gyulai Termál FC–Sarkadi Kinizsi LE 7-0 (0-1)

A Megye I.-es bajnokság negyedik fordulójában a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a Sarkadi Kinizsi LE együttesét látta vendégül szeptember 4-én. Sajben Gábor fiatal gárdája a tabella sereghajtóját várta az Id. Christián László Városi Sporttelepre.

Alaposan kitömte ellenfelét a gyulai gárda

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A hazai gárda a bajnoki lista 8. helyéről várta a folytatást. A Sajben Gábor vezette együttes egy vereséggel és egy döntetlennel nyitotta a szezont, majd a harmadik fordulóban halasztott a BVSC-Zugló elleni kupamérkőzés miatt. A soros rivális nem kezdte jól az évadot, eddigi mindhárom mérkőzését elveszítette.

A fürdővárosi alakulat nem számíthatott könnyű mérkőzésre, a sarkadi gárda kész volt mindent megtenni, hogy megfordítsa eddigi teljesítményét. Sajben Gábor a mérkőzés előtt elmondta, az előző mérkőzéseken mutatott játék bizakodásra ad okot, együttesének azonban a kiváló védekezés mellett, a gólszerzésre kell hangsúlyt fektetnie.

A mérkőzés a vártak szerint kezdődött, mindkét gárda nyílt sisakkal támadta ellenfele kapuját. Már az első percekben veszélyben forgott a gyulai kapu, majd a másik oldalon is volt dolga a sarkadi kapusnak. A találkozó egy testvérek közötti mérkőzés is volt egyben, a vendégkaput ugyanis Kajári Attila őrizte, a gyulai alapvonalon pedig Kajári János állt.

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Sokáig úgy tűnt, hogy gólnélküli döntetlennel fordulnak a csapatok, ám Oláh Ambrus a 45 percben vezetéshez juttatta csapatát. 1-0.

Az első játékrész helyzetcunamija után a második játékrészre csupán egyetlen csapat érkezett vissza, a sarkadi gárda az mintha az öltözőben hagyta volna magát. A kezdő sípszó után szinte azonnal góllal nyitotta a félidőt a hazai együttes, a 46. percben Trescsula nyitotta meg a gólcsapot. A folytatásban is a fürdővárosi gárda akarata érvényesült, Polh két góllal, Palik és Bánfi egy-egy találattal növelte csapata előnyét. A 83. percben Trescsula adott mattot a sarkadi együttesnek, így téve kiütésessé a találkozó végeredményét.

– Az első félidőben még nem úgy látszott, hogy sikerül kilépnünk a saját árnyékunkból. Nagy mezőnyfölényben játszottunk, hátul is csak elvétve voltak bizonytalanságaink. Az utolsó passzaink nem voltak jók ugyan, de így is volt olyan támadásunk ahol kétszer is a kapufát találtuk el, majd a gólvonalról mentettek. Szerencsére, a félidő végén megtört a jég egy rögzített szituáció után. Már ekkor érződött, hogy ebben is fejlődni tudunk és végre olyan lendülettel érkeztünk a kapu elé, amiből csakis gól születhetett. A félidőben arra kértem a srácokat, hogy ne álljanak le és átesve a holtponton folytassák a gólratörő, de sok labdabirtoklással, szép támadásokkal felépített játékunkat. Minden edző álma, hogy a szünetről kijövő csapata 20 perc alatt 5 gólt szerezzen, de megdolgoztunk ezért jócskán, hogy ez így sikerülhessen. Szándékosan használtam fel már a 66. percben mind az öt cserémet, hiszen ekkor már csak két 19 éven felüli játékosom volt a pályán. Nagyon öröm számomra, hogy ez az összetételű csapat is tetszetős támadásokat vezetett. Vártunk már erre az eredményre – értékelt Sajben Gábor.

A Clean-way Gyulai Termál FC csapata a következő körben a Csabacsüdi GYLSE együtteséhez utazik.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)