Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hatodik alkalommal rendezik meg a Megyenapot

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. augusztus 25. 16:48
Hatodik alkalommal rendezik meg a Megyenapot
Idén is Békéscsaba főterére várják az érdeklődőket szeptember 4-én

Kézművesvásárral, kistermelői piaccal, katonai hagyományőrzők bemutatóival és népi játszótérrel várják az érdeklődőket szeptember 4-én a 6. Megyenapon, Békéscsaba főterén – ismertette a rendezvényről szóló sajtótájékoztatón Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke és Szegedi Balázs alelnök.

A megyei önkormányzat az eseményről szóló közleményében emlékeztetett: 2016 óta szeptember első szombatján szervezik meg „a megyei összetartozás napját”. Kifejtették: az idei Megyenapon tavalyhoz hasonlóan nem lesznek zenés-táncos programok, így a rendezvény védettségi igazolvány nélkül látogatható.

A programokról szólva közölték: a megnyitón díszoklevelet adnak át a megyei értéktárba tavaly és idén bekerült értékek felterjesztőinek, tulajdonosainak.

Kiemelték: a megyenapi kézművesvásáron és kistermelői piacon egyebek mellett kolbászt, sajtot, tésztát, mézet, szörpöt, lekvárt, kézzel készült ékszereket és textiljátékokat lehet majd kapni. A Békés Megyei Népművészeti Egyesület tagjai emellett kiállítást és mesterségbemutatókat tartanak a helyszínen.

A rendezvényen öt katonai hagyományőrző csoport is jelen lesz, de a készenléti rendőrség, a TEK, a toborzóiroda és a határvadászok is bemutatókat tartanak.

A gyerekeket a Békéscsabai Napsugár Bábszínház „Mesepéksége”, valamint kézműves-foglalkoztató várja majd interaktív játékokkal, népi játszótérrel, kézművespróbával és meglepetésekkel.

A megyei értékeket térhatású televíziós eszközön láthatják majd a résztvevők – ismertették a közleményben.

A szervezők közölték: a Megyenap hetében, szeptember 2-án ünnepi megyegyűlést is tartanak az orosházi evangélikus templomban, ahol átadják a Békés Megyéért és a Polgárokért kitüntetéseket, valamint az Elnöki Elismeréseket.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)