Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Erasmus+ táborokban a gyulai diákok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Szántóné Borbély Angéla • MAGAZIN • 2021. augusztus 24. 17:00
Erasmus+ táborokban a gyulai diákok
Mezőberényben és egy portugál városban is jártak a tanulók

A DLC Nyelviskola Tanulóiért Alapítvány szervezésében idén nyáron két Erasmus+ projekten is képviselhették az iskolájukat a gyulai fiatalok. 

Az első projekt a mezőberényi Piknik Parkban kapott helyet, amelynek témája a social business volt, avagy milyen szempontokat kell figyelembe venni egy saját üzlet kialakításánál és kivitelezésénél.

A táborok sajátossága, hogy a tanulás non-formatív módszerekkel zajlik, tele kreatív, ötletes és rendkívüli feladatokkal, amelyekkel a diákok az iskola falai között csak ritkán találkoznak. A táborok nagy segítséget nyújtanak az angol nyelv tanulásában és az interkulturális kapcsolatépítésben.

A második tábor az Atlanti-óceán partján, egy portugál kisvárosban zajlott Say No to Stereotypes címmel. A diákok megbeszélhették a kulturális különbségeket, a népekről kialakított sztereotípiákat és tanulhatták egymás kultúráját, gasztronomiáját. A szervezők sok tanórát az óceánpartra szerveztek, amely fantasztikus élményt nyújtott az alföldi diákoknak.

Az idei projektekben a magyar diákok román, cseh, szlovák, litván, valamint portugál fiatalokkal dolgoztak együtt kreatívan és nagy nyitottsággal más kultúrák iránt. A közel kéthetes tábor ideje alatt a diákok szoros kapcsolatokat építettek, amelyek közül a későbbiekben is sok barátság megmarad.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)