Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hetedik helyen zárta az olimpiát Veres Laura

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. július 29. 08:30
Hetedik helyen zárta az olimpiát Veres Laura
A 4x200 méteres női gyorsváltó a francia négyest megelőzve csapott a célba

Jakabos ZsuzsannaKÉSELY AJNA, KAPÁS BOGLÁRKA és Veres Laura

Fotó: facebook.com/uszoszovetseg

A női 4x200 méteres gyorsváltó a 2020-as tokiói olimpiai játékok döntőjében állt rajthoz július 29-én. A Jakabos Zsuzsanna, Veres Laura, Verrasztó Evelyn és Késely Ajna alkotta négyes az elődöntők során a negyedikként végzett futamában, ezzel pedig nyolcadik legjobb idővel bejutott a szám döntőjébe.

A fináléban már a Jakabos Zsuzsanna, Veres Laura, Késely Ajna és Kapás Boglárka összeállításban úszott a magyar váltó. Jakabos Zsuzsanna a nyolcadik helyen adta át a váltást, ám a másodikként úszó Veres Laura már a hetedik helyen szállt ki a vízből. A folytatásban Késely Ajna és Kapás Boglárka is tartotta a távolságot riválisaival, így a magyar váltó a hetedik helyen zárta az olimpiai döntőt. A magyar egység a mindent eldöntő futamban a franciákat megelőzve 7:56.62 perccel csapott a célba.

A fináléban a kínaiak 7:40.33 perces világcsúccsal győztek, de a második helyezett amerikaiak és a harmadik ausztrálok is a 7:41.50-es régi rekordon belüli eredménnyel zártak.

Veres Laura kiváló sorozattal a háta mögött érkezett az ötkarikás játékokra, hiszen a márciusi felnőtt országos bajnoki aranyérme után a korosztályos bajnoki címet is begyűjtötte, míg a felnőtt Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert a váltó tagjaként. Tóth András és Juhász Jácint tanítványa az olimpiai felkészülés utolsó állomásán, a Rómában zajló LEN ifjúsági Európa-bajnokságon, a 4×200-as gyorsváltó tagjaként aranyéremmel melegített a tokiói játékokra.

Érdekesség, hogy a mindössze 15 éves fürdővárosi versenyző Jakabos Zsuzsannával együtt csak a gyorsváltó küzdelmeiben állt rajthoz a tokiói olimpiai játékokon.

– Nagyon örülök és nagyon boldog vagyok. Sokkal jobban fájt ez a ma délelőtti úszás, mint a szerda délutáni, de 15 évesen egy olimpiai hetedik hely szerintem nem rossz eredmény. Köszönöm a lányoknak, hogy együtt úszhattam velük – nyilatkozta az M4 sportnak Veres Laura.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)