Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bejárást tartott az Élővíz-csatorna rehabilitációjáért felelős munkacsoport

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. július 28. 09:12
Bejárást tartott az Élővíz-csatorna rehabilitációjáért felelős munkacsoport
Néhány munkálatot már idén elvégeznek, a konkrét fejlesztésről később születik terv

Bejárást tartott az Élővíz-csatorna németvárosi és kisrománvárosi oldalán július 28-án az a munkacsoport, amelynek feladata, hogy meghatározza a rövid és hosszú távú feladatokat a Bartók Béla utcai hídtól a németvárosi temetőig terjedő szakaszon – közölte Görgényi Ernő polgármester hivatalos Facebook-oldalán.

Fotó: facebook.com/gorgenyierno

Mint írta, a munkacsoport Veres András önkormányzati képviselő javaslatára jött létre.

Hangsúlyozta: a bejáráson a szakemberek kijelölték a beteg, kiszáradt fákat, valamint tájidegen növényeket, amelyeket el kell távolítani. A kivágott fák helyére újakat fognak ültetni.

A városvezető kiemelte: a munkacsoport arról is döntést hozott, hogy rehabilitálják az egykori gyöngykavicsos sétány nyomvonalát, zöld felületet alakítanak ki a helyén.

Fotó: facebook.com/gorgenyierno

„A sétányt igazából sosem használták az emberek, talán azért, mert a helyszűke miatt keskeny, talán azért, mert a gyöngykavicson nem kényelmes a séta, talán azért, mert a fenti sétányon kellemesebb a közlekedés és a séta is. A lejárók és a padok megmaradnak” – írta Görgényi Ernő.

Hozzátette: a megbeszélt munkálatok még idén elkészülnek, a part két oldalának fejlesztéséről később születik koncepcióterv.

Megjegyezte azt is, hogy az Élővíz-csatorna belvárosi, Szent László utca és Bartók Béla utca közötti szakaszára már rendelkeznek kész tervvel, a megvalósításra jó eséllyel lesz pénzügyi támogatás az idén kezdődő pályázati ciklusban.

Fotó: facebook.com/gorgenyierno

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)