Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kristina McMorris: Pénzzé tett gyermekek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2021. július 20. 14:00
Kristina McMorris: Pénzzé tett gyermekek
A Mogyoróssy János Városi Könyvtár rovata

KÖNYVAJÁNLÓ – KÖNYVTÁROSUNK AJÁNLJA!

Fotó: facebook.com/mjvk.gyula

2 gyerek eladó, áll a felirat a táblán, mellette pedig két kisfiú üldögél reményvesztetten a farmház lépcsőjén. A megrázó életkép tökéletesen megragadja az 1929-es nagy gazdasági világválság valóságát, ahol családok válnak földönfutóvá egy szempillantás alatt, és a kilátástalanság lehetetlen döntésekre kényszeríti őket.

A súlyos anyagi gondokkal küzdő riporter, Ellis Reed saját családjának szomorú múltját fedezi fel a jelenetben, amelyről gyorsan fotót is készít. Az újságban megjelenő kép szakmai sikert hoz neki, ám a fénykép nyilvánosságra kerülése váratlan és drámai következményekkel jár.

Az újság titkárnője, Lillian Palmer felelősnek érzi magát a történtekért. Ellis és Lillian együtt indulnak útnak, hogy helyrehozzák a hibákat, és összehozzák az egymástól elszakított családtagokat, és ezért semmilyen áldozattól nem riadnak vissza.

A valóban létező fotó annak idején az egész Egyesült Államokat megrázta. A Pénzzé tett gyermekek magával ragadó regény a szerelemről és a megváltásról, és a végül mindannyiunkat hazavezető váratlan utakról.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)