Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ifjúsági Eb-arannyal „melegített” az olimpiára Veres Laura

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • SPORT • 2021. július 12. 18:30
Ifjúsági Eb-arannyal „melegített” az olimpiára Veres Laura
A gyulai úszó már az ötkarikás játékok helyszínén akklimatizálódik

Egy gyulainak, nevezetesen Veres Laurának is szurkolhatunk a XXXII. nyári olimpiai játékokon, amely július 23-án veszi kezdetét.

képünk az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál után készült

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A gyulai úszó az olimpia felkészülés utolsó állomásán, a Rómában zajló LEN ifjúsági Európa-bajnokságon vett részt. Laura a kontinenstorna nyitónapján már rögtön aranyéremért úszhatott a 4×200-as gyorsváltó tagjaként. Esélyt sem adva ellenfeleinek léphetett fel a dobogó legfelső fokára Veres Laura, Fábián BettinaNyirádi Réka és Pádár Nikoletta alkotta magyar négyes.

A folytatásban a Gyulai Várfürdő úszószakosztályának olimpikonja a 200 méteres gyorsúszás egyéni futamaiban szállt vízbe. Laura a csütörtöki előfutamból a legjobb idővel (2:00,12) lépett tovább, majd a döntőbe kerülésért vívott „úszócsatában” sem talált legyőzőre (1:59,03).

Ahogy azt a Magyar Úszó Szövetség hivatalos Facebook-oldala írja, Laura kissé elidegeskedte a döntőt – ha csak közel úszik a középdöntős idejéhez (1:59.03), akkor simán nyeri a finálét, ám ezúttal nem tudta magából kihozni a legjobbat. A mindössze 15 éves fürdővárosi versenyző végül az egyéni szám negyedik helyén fejezte be a mindent eldöntő futamot.

Tóth András és Juhász Jácint tanítványa kiváló sorozatot tudhat maga mögött, hiszen a márciusi felnőtt országos bajnoki aranyérme után a korosztályos bajnoki címet is begyűjtötte, míg a felnőtt Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert a váltó tagjaként.

Lapunk információja szerint Veres Laura már a tokiói olimpia helyszínén tartózkodik.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)