Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hazai kupasikerrel folytatta a gyulai focicsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. június 06. 13:00
Hazai kupasikerrel folytatta a gyulai focicsapat
Clean-Way Gyulai FC-Termál–Szeghalmi FC 2-1 (1-0)

A Békés Megyei Kupa 4. fordulójában a Clean-Way Gyulai FC-Termál csapata a Szeghalmi FC együttesét fogadta június 5-én. Szentléleki Béla gárdája a kupasorozat negyeddöntőjében a nagy rivális szeghalmi alakulattal mérte össze erejét. 

nagy gergely két góllal rúgta be klubját a kupa elődöntőjébe

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Clean-Way Gyulai FC-Termál: Kajári, Nagy S., Szabó, Kukla Zs., Nagy G., Repisky (Bondár), Bozsó (Barthalos), Zsömbörgi, Jimoh, Pilán (Oszlács) és Radics. Csere: Oláh, Horváth és Magyar.

A két együttes évek óta nagy rivalizálásban áll egymással, a bajnokság során minden találkozó alkalommal kiélezett csatát hozott. A gyulai gárda Lőkösháza KSK és a Köröstarcsai KSK együtteseit búcsúztatta a küzdelmekből, míg soros ellenfele sarkadi és okányi gárdák testén át jutott a negyedik fordulóba.

A felek villámrajttal indították a találkozót. Már az első percben veszélyes akció alakult ki a gyulai kapu előtt, majd a hazai gárda indított támadást a szeghalmi térfélre. Az első nyolc perc még vendég dominanciát hozott, ám ahogy telt az idő, úgy talált fogást ellenfelén a fürdővárosi alakulat.

A hazai együttese taktikusan felépítette támadásokkal próbálta hibára kényszeríteni riválisát, míg ellenfele villámgyors akciókkal próbálta helyzetbe hozni játékosait. Az első igazán komoly helyzetet a 20. percben érkezett, ám Repisky közvetlen közelről sem tudta bevenni a szeghalmi kaput.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Nyolc perccel később Nagy Gergely végezhetett el szabadrúgást. A gyulai csapatkapitány már a nagyszénási gárda ellen is sikeresen értékesítette rögzített helyzetét, ahogy most sem hibázott, sistergős lövése védhetetlenül vágódott a vendégek kapujába. 1-0.

A folytatásban még inkább felpörgött a két rivális játéka, a vendégek futószalagon vezették támadásaikat. Szentléleki Béla együttese azonban állta a sarat, kontráival pedig rendre elért a szeghalmi kapuig.

A fordulás után sem változott a mérkőzés irama, amely a 65. percben még jobban felpörgött. Nagy Gergely büntetője után a szeghalmi együttes minden egy lapra téve rohamozta Kajári kapuját.

A 73. percben Gedó góljával közelebb lépett a hazai gárdához a vendégcsapat, ám területeket kiválóan záró gyulai csapat nem adta ki kezéből a továbbjutást.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A Clean-Way Gyulai FC-Termál csapata megérdemelten jutott a Békés Megyei Kupa legjobb négy csapat közé. Az elődöntők párosításait a későbbiek során sorsolják majd ki.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)