Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el a Kettős-Körösön

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. május 22. 12:30
Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el a Kettős-Körösön
Jelenleg öt belvízvédelmi szakaszon van készültség

a fekete-körös május 21-i tetőzése antnál

Fotó: Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el a Kettős-Körösön – tájékoztatott honlapján a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság.

Mint írták, az elmúlt 24 órában sem a romániai vízgyűjtőn, sem magyar területen nem hullott csapadék, a Körösök vízrendszerében levonulóban van az árhullám.

Kiemelték: a Fekete-Körösön holnap megszűnik az árvízvédelmi készültség, a Fehér-Körös néhány centiméteres emelkedést követően a mai napon tetőzik – elsőfokú készültség alatt – Gyulánál, ahogy a Sebes-Körös, a Hármas-Körös és a Berettyó is készültségi szint alatt fognak tetőzni. A Kettős-Körös a ma éjszaka folyamán fog tetőzni, várhatóan holnap lép ki az elsőfokú készültségi szintből.

A meteorológiai előrejelzések szerint a következő 24 órában jelentéktelen mennyiségű csapadék várható a Körösök vízgyűjtőjén.” – írták.

Hozzátették: jelenleg öt belvízvédelmi szakaszon van készültség, három szakaszon elsőfokú, kettőn másodfokú. Az igazgatóság területén kilenc szivattyútelep üzemel a mai napon, ebből kettő folyamatosan. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)