Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az agrárkamara magánszemélyeknél az év második felére halasztotta a tagdíj megállapítását és befizetését

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2021. április 24. 14:00
Az agrárkamara magánszemélyeknél az év második felére halasztotta a tagdíj megállapítását és befizetését
A gazdálkodó szervezeteknek június 15-ig kell leróniuk a kamarai tagdíjat

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a magánszemélyeknél az év második felére halasztotta az idei kamarai tagdíj megállapítását és befizetését, a gazdálkodó szervezeteknek viszont 2021. június 15-ig kell leróniuk a kamarai tagdíjat – közölte a köztestület pénteken az MTI-vel.

Ismertetik, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos elnöksége döntése értelmében a 2021. évi tagdíj-megállapítás két ütemben zajlik. Az árbevétel alapú tagdíjat fizető tagok közül az év első felében (2021. május 1. és június 15. között) a gazdálkodó szervezetek, az év második felében – várhatóan ősszel – pedig az őstermelők és egyéni vállalkozók tagdíj-megállapítására kerül majd sor.

A nem árbevétel alapú tagdíjat fizető kamarai tagoknak (például az első éves tagdíjat fizetők, kizárólag mezőgazdasági termelőszervezeti minőségben tag gazdálkodó szervezetek) 2021. december 31-ig kell eleget tenniük tagdíjfizetési kötelezettségüknek.

Felidézik, a NAK tavaly – a tagság adminisztratív terheinek csökkentése érdekében – átalakította a kamarai tagdíjbevallási és –fizetési szabályokat. A köztestület megszüntette a - számos tagja által korábban kifogásolt, bonyolult rendszerű – tagdíj önbevallást, és a tagok számára megállapítja a fizetendő tagdíjat, a rendelkezésre álló hivatalos adatok alapján. Hasonlóan a NAV által évente elkészített SZJA-bevalláshoz, a kamarai tagnak csak akkor kell foglalkoznia a bevallással, ha nem ért egyet vele, vagy jogosult további tagdíjkedvezményre, amit igénybe szeretne venni. Szintén az adminisztráció csökkentését szolgálja, hogy a tagok a könyvelőjüket/könyvvizsgálójukat is meghatalmazhatják, ők is elvégezhetik a tagdíj elfogadását, korrekcióját. (A könyvelők/könyvvizsgálók részletes információkat itt érhetnek el: https://www.nak.hu/kv.) – hívta fel a figyelmet az agrárkamara.

A NAK által a gazdálkodó szervezetek részére megállapított tagdíjat, elkészített tagdíjbevallást a tagok 2021. május 1-jétől megtekinthetik a www.nak.hu oldal e-Iroda felületére belépve.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)