Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 360 embert oltanak be két nap alatt a gyulai oltóbuszban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. április 21. 10:15
360 embert oltanak be két nap alatt a gyulai oltóbuszban
Békés megyében átlépte a 100 ezer főt a beoltottak száma

Gyulán, az Erkel Ferenc Művelődési Központ mögötti parkolóbban lesz a Magyar Honvédség egyik oltóbusza ma és holnap – jelentette be Takács Árpád kormánymegbízott, a megyei oltási munkacsoport vezetője, Kovács József országgyűlési képviselő, Görgényi Ernő polgármester és Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosa április 21-én sajtótájékoztatón.

görgényi ernőtakács árpádkovács józsef és becsei lászló

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Takács Árpád elmondta: számos szervezet együttműködése, összehangolt munkája kell ahhoz, hogy Békés megyében is rendben és folyamatosan történjenek az oltások. Mint ismertette, a megyei védelmi bizottság kérésére két oltóbusz járja a következő napokban a megye településeit.

Hozzátette, a háziorvosok is folytatják az oltások beadását, és a kórházakban működő oltópontokra is folyamatosan hívják a regisztráltakat.

Kovács Józseftől megtudtuk, a buszban Pfizer-vakcinával oltanak a szakemberek.

Kiemelte: Békés megyében átlépte a 100 ezer főt a beoltottak száma, ami 30 százalék feletti átoltottságot jelent, Gyula városában pedig még ennél is jobbak az arányok.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az országgyűlési képviselő kitért arra is, hogy zajlik a várandós kismamák oltása is, és hamarosan elindulhat a 16–18 év közötti fiatalok vakcinázása is, köztük is elsőként a krónikus betegeké.

– Az oltások Gyulán mind a kórházi oltópontokon, mind a háziorvosoknál folyamatosan, rendkívül jól szervezetten mennek – mondta Görgényi Ernő. – Az oltóbusz újabb lehetőséget biztosít a gyulaiaknak.

Az oltóbuszon egy nap alatt 180 embert tudnak beoltani, ami azt jelenti, hogy ma és holnap összesen 360-an kaphatják meg az oltást a művelődési ház mögötti parkolóban.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Aláhúzta: az oltás közérdek, ezért arra kér mindenkit – akinek egészségügyi okokból nem ellenjavalt –, hogy regisztráljon, és oltassa be magát, ha még nem tette. Az oltakozás védi az egészségünket és a gazdaságot is, a fürdővárosban sokan érzik a saját bőrükön a járvány miatti korlátozó intézkedések hatását, ezért is fontos, hogy mindenki védett legyen.

Becsei László örömét fejezte ki, hogy a Magyar Honvédség is segíti az vakcinák beadását.

Hangsúlyozta: napokon belül elérhető lesz egy online felület, ahol egy időpontfoglaló rendszeren keresztül a regisztráltak saját maguk jelentkezhetnek be az oltásra, ezzel is növelve a folyamat hatékonyságát.

A várandós kismamákról elmondta, ők rövidesen a kórházi terhesgondozóban is kérhetik a vakcinát.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)