Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A virágok ültetésének tervezett időpontja csúszik, de a lomtalanítás hamarosan elindul Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. április 21. 16:00
A virágok ültetésének tervezett időpontja csúszik, de a lomtalanítás hamarosan elindul Gyulán
Vigyázzunk, mit pakolunk ki, mert nem mindent visznek el lomtalanításkor

Már a parkgondozás is elindult Gyulán, gőzerővel zajlik a fűnyírás, dolgoznak a traktorok – mondta el lapunknak Bányai György, a Gyulai Közüzemi NKft. üzemvezető-helyettese. 

– A lomtalanítás április 28-án indul. Ezzel kapcsolatban honlapunkon és a Gyulai Hírlap online oldalán is fent vannak a részletek, emellett a lakásokba, a házakba is igyekszünk eljuttatni minden információt. A lom elszállítása a szokott módon zajlik, öt héten keresztül, szerdánként, más-más városrészről – fejtette ki. 

Elmondta: háztartási vegyes hulladékot, biohulladékot, gallyat, füvet ilyen alkalmakkor nem visznek el, ahogy fémet sem. Olyan méretű lomot kell kitenni, amely befér a hulladékgyűjtő ajtó beöntőnyílásán, vagyis nem nagyobb 80x100 centiméternél. 

Bányai György a parkgondozási munkák kapcsán elmondta: önjáró fűnyírótraktorokat is használnak, és a tolókaros fűnyírókat, fűkaszákat is üzembe helyezték már, jelenleg a Temesvári úton végeznek munkálatokat.

– Önjáró eszközeinket a gépkezelők a közelből irányítják. Ez a tapasztalataink szerint balesetveszélyes helyzeteket idézhet elő, hiszen sokan rácsodálkoznak a látszólag kezelő nélküli szerkezetre. Figyeljenek erre oda az autósok – kérte a szakember. 

Bányai György arról is beszélt, hogy a virágültetés kezdetének időpontja idén az időjárás miatt csúszik; míg máskor május elején kezdik a munkálatokat, addig idén ez a hónap közepére is kitolódhat.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)